Garat-gége probléma

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Hörgőgyulladásom volt, szedtem Sumamedet, az Alvesco-tól rosszul voltam, abbahagytam. A kúra után két nappal kezdődött a torkom jobb oldalán a fájdalom, néha gombócérzés, napközbeni kis hőemelkedéssel (37, 2) . A köhögés elmúlt, de hurut továbbra is termelődött - de most már a torkomban éreztem. Kaptam hurutoldót, jobb lett. A fájdalom maradt, evés után mindig megfájdul. Begyulladt a torkom. A Fül-orr-gégész nem talált semmi eltérést. A gyulladás Algoflexre elmúlt, Septofortot azóta is szedek. Omaprazol 1a-t kezdtem szedni reflux gyanúja miatt. Émelyegtem tőle és fájt a gyomrom, abbahagytam. Ha lefekszem, olyan, mintha nagyon kemény lenne a párnám és nyomja a torkom. Étvágyam van, de a torokfájás miatt keveset ettem, fogytam. Pajzsmirigy-betegség is felmerült, kaptam beutalót, időpontom még nincs. Evés közben a nyelés nem okoz gondot, de egyébként kellemetlen, ha nyelnem kell. Két hete tart, többnyire 37 körüli hőemelkedésem is van. A laboreredményeim jók. Ez az egész több mint két hete tart. Milyen szakorvost keressek fel ezután? Menjek vissza a fül-orr-gégészhez? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hörgőgyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

Valószinű, hogy maradhatott ott egy kis fertőzés, ha még hőemelkedése van 2 hét után is, és nyelésre, érintésre fájdalmas. Én a fül-orr-gégészeten folytatnám, esetleg egy torokváladék tenyésztéssel, hátha maradt ott még baci, ami nem pusztult el a Sumamedre. A pajzsmirigy vizsgálat az is helyénvaló. Ha eddig nem szünt meg, mig kiderül mi az oka használjon naponta 4x1 befújást a garatjába Bioparox nevű szerrel. Recept nélkül is lehet kapni a gyógyszertárba. Enyhe lokális antibiotikumot és gomba elleni szert tartalmaz.

Feltétlenül keresni kell tovább az okát.

Tisztelettel:

Dr. Brugós László pulmonológus

Kérdés: 2008. november 12., 09:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:20
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....