• Forgó jellegű szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Nyáron kétszer fordult elő BPPV-m. Jártam otoeneurológusnál, végigcsináltam a tornaprogramot, azóta nem fordult elő. A jobb fülem is zúg sajnos hol halkabban, hol hangosabban pulzusszinkronban. Amióta volt BPPV-m, ha gyors képernyőváltások vannak a tv-ben, vagy bizonyos mozgásokat, főleg forgó jellegűeket látok, megszédülök tőle. Pl. nemrég ültem a kádban, zuhanyoztam közben, hullámos lett a víz, megszédültem a látványtól. Volt, hogy a lábfejemet mozgattam az ágyban, ettől is megszédültem. Meszesek a nyakcsigolyáim is, ezen tornával próbálok segíteni. BPPV-m mindig akkor keletkezett, mikor hajnalban jobbra fordult fejjel ébredtem. Azóta nem nagyon merek ezen az oldalon aludni. Utalhat valamilyen betegségre, ha megszédülök a fent említett dolgoktól? Végigjártam az összes szakrendelést. Nem találtak semmi különösebbet. Válaszukat előre is köszönöm. Üdv. NL

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!
         
        A tünetei arra utalnak, hogy sajnos nem mozog eleget. Akár a nyaki gerinc meszesedése miatt, akár a szédülés miatt teszi, a mozgás hiánya a szédülés fokozódásával jár, tehát tornázzék minél többet - lehetőségei szerint. A nyaki panaszait csontritkulás is okozhatja, érdemes tehát ennek irányába is vizsgálatokat végezni.
         
        Üdvözlettel: 


        Dr. Lengyel Csongor
        fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-02 14:53:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés