• Műdobhártya

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Kérdésem,hogy a kicserélt /mű/ dobhártya /1985/okozhat e erős fülzúgást,ill.indokolt e ennek cseréje ,tekintettel arra hogy több mint 20 éves. Köszönettel Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a fülzúgás témában

        Kedves Kérdező!

        A mű dobhártya az esetek túlnyomó részében "saját anyagú", mivel általában saját izom hártyájából alakítják ki. Emiatt nincs is szükség a cseréjére. A fülzúgás azonban arra enged következtetni, hogy az "új" dobhártya helyzete megváltozott, ennek oka lehet összenövések kialakulása a középfülben, vagy a csökkent orrlégzés. Az előbbi esetben, vagy gyanúja esetén ismételt műtét javasolt lehet. Az utóbbi esetben pedig a gátolt orrlégzés okának felderítése vezethet célra. Fontos kérdés még, hogy "csak" dobhártyapótlás történt, vagy a hallócsontlánc pótlása is - erről (amennyiben nem tudja,) a korábbi műtét megnevezése vagy leírása nyújt információt.

        Üdvözlettel:

        Dr. Lengyel Csongor fül-orr-gégész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-24 14:24:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés