Nyaki gerinc Mr és panaszok

Kedves Doktornő, 4 eve enyhen egyensulyzavarom van, imbolygok, bizonytalan a járásom. Áprilisban forgò jellegű szédülésem jelentkezett amelyet bppv-nek diagnosztizáltak. 2 hétig tartott fejmozdulatokra szédültem és vollt, hogy éjjel meg sem mozdultam, egy helyben feküdtem csak a nyakam éreztem kényelmetlennek.. arra keltem, hogy forgó szédülésem van. Volt nystagmusom is. Mielőtt kijött ez a szédülés megelőzte egy manuálterápiás kezelés amin akkor voltam először és utoljára. Én akkor rögtön arra gondoltam, hogy ez nem bppv hanem az első két csigolya csúszhatott el. Sokan azt mondják ez nem okozhat ilyen tüneteket én mégis úgy éreztem .Elmentem nyaki gerinc mr-re. Kiegyenesedett nyaki lordozist irtak le, kezdodo spondylosist es mérsékelt fokú discopathiat a cII-CIV kozott. A csigolya peremekem egy egy kisebb ostephyta sejthető. A csigolyák elcsúszásáròl semmit nem ír. A doktornom szerint a leirtak okozhatják a szedulekenysegemet de mást nem mondott. Ön szerint mennyire rossz ez a lelet? Pár hete megint forgò szédülésre keltem pedig meg sem mozdultam, viszont a nyakam nagyonelfeküdtem. Ez még jobban megerősített, hogy a nyakam okozza es nem a bppv. Viszont nystagmus megint volt es a háziorvosom szerint az csak akkor van ha a füllel, ívjáratokkal kapcsolatos a szédülés. Önnek mi a véleménye? Nem tudom hova menjek, mivel tudnám megelőzni a szédülést ha valoban a nyakam a ludas bár már nem tudom. Kiropaktört szándékozom felkeresni hátha tudna segiteni. Egyébként fájdalmam nincs, kivéve hogy a szédülés miatt egész nap be vagyok feszülve ezért nagyon feszesek az izmok, de már gyogymasszazsra jarok. Koszonom ha tud velemenyt mondani.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza szédülés témában

Tisztelt Asszonyom,

Véleményem szerint a perifériás vestibuláris eredetű szédülése BPPV. A csigolya eltérésekkel nem függ össze.

Ha pontosabbat szeretne, keressen föl otoneurológiai szakrendelést.

Kérdés: 2021. július 31., 10:45; Megválaszolva: 2021. augusztus 05., 19:50
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Belső fül betegség?
tarkótájéki nyomás, szédülés
Jónapot kívánok! Már lassan 1 hónapja nyomódik a tarkóm, ez olykor szédüléssel is jár és ezekhez olykor társul bizonyos rosszullét is, ekkor...
Egyensúly zavar
Segitségét tanácsát szeretném kérni! 4 hete vasárnap éjjel kezdődött amikor arra ébredtem hogy nagyon szédülök forog velem az egész szoba...
Szedules,fejfas
Udvozlom. Tobb,mint egy hete faj a fejem,arcuregem es fulkurthurutot allapitottak meg. Szedulok,olyan bizonytalansagerzesem van,nem forgo szedules. Szedtem 3...
Gyerek megszédül
Tisztelt doktor úr /nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 6 éves kislányom pár hete néha panaszkodik hogy ha hirtelen fordítja a fejét vagy...