Mandulagyulladás

Tisztelt Doktornő / Doktorúr! A mandulám körülbelül 1-2 havonta begyullad. Ilyenkor 3 napig magas lázam van. A nyelés és a beszéd is gondot okoz. A háziorvosom mindig felír rá antibiotikumot majd 4-5 nap alatt teljesen rendbe jövök. Amikor kérdeztem hogy ez mitől van, mert szerintem nem normális hogy ilyen gyakran begyullad, azt válaszolta vetessem ki. Két fül-orr gégész is megvizsgált és azt mondták hogy a manduláimmal semmi baj nincsen, ők nem műttenék ki. Pedig egyik alkalommal úgy nézték meg hogy éppen gyulladt volt. Kérdésem az lenne, hogy ha nem a mandulámmal van probléma, akkor mi más okozhat ilyen panaszokat, ilyen rendszerességgel? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Mandula gyulladás témában

Tisztelt Uram,

a panaszai alapján eldönthetetlen, hogy garatgyulladás vagy mandulagyulladás okozza a problémát.

Mindkét esetben segíthet az orrlégzés javítása (pl. ClinSin eszközzel napi 2 alkalommal). Illetve a Rinogermina orrprobiotikum használata (1 hét, havonta ismételve).

Kérdés: 2021. április 20., 22:51; Megválaszolva: 2021. április 22., 13:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orr problémák
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. Szeretném megkérdezni, hogyan lehetne kezelni pontosan milyen betegség ez? Hogyan alakulhat...
Egészségügyi problémák
Tisztelt Doktor Úr! Az orrom gyakran bedugul, régebben emiatt több féle orrspray-t próbáltam, de később már nem használt és utána erősebben...
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott