Szaghalucináció

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Fiam 18 éves. 2 hónapja kezdődött a problémája. Először elmondása szerint füst vagy égett szőr szagot érzett. Közben a bölcsességfogán az íny begyulladt és fájt, valamint nagyon kicsit ugyanazon oldalon az arccsont alatt is fájt az arca. Fül-orr-gégész azt mondta, hogy arcüreggyulladása van és kapott rá Azibiot 500 mg tablettát, amit 3 napig kellett szednie. Közben corsodyllal öblögette a fogínyét. Mindezek a tünetek elmúltak és ezzel együtt a füstszag érzése is, de a szaglása is elment. Ezek után kapott Dymista orrsprayt és terngervizes orrsprayt kell használnia. Labort is csináltattunk, ami eltérés van, a TSH: 5,13 mU/L (0,4-3,7); AST: 1132 U/ml (0-200); vvt süllyedés meghat: 2 mm/óra (3-12). Haja is nagyon hullik. Voltunk endokrinológusnál is, de a pajzsmirigye ultrahang alapján nem mutat semmilyen eltérést és hormonpótlást a pajzsmirigyre csak 1 hónapos vérvétel után döntik el. Februárban kell visszamennünk, de nagyon aggódom. Nem volt COVID fertőzése tudtunk szerint. Nem volt semmilyen tünete, még egy nátha sem ezeken kívül. Vitatott az arcüreggyulladás és az allergia, hogy ezektől mehetett el a szaglása. A doktor szerint egy év múlva talán vagy nem jön vissza a szaglása. Elnézést a részletességért, de nem tudom, hogy mi fontos az eset kapcsán. Kérem véleményét, hogy még mit tudnánk tenni. Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Orr témában

Tisztelt Uram, A szaglás elvesztése általában vírusfertőzés következménye és valóban gyakran irreverzibilis. A vérkép nem mutat különösebb értékelhető eltérést. Sajnos nincs más teendő, mint bízni a jó szerencsében és várni a javulást.

Kérdés: 2020. december 28., 22:05; Megválaszolva: 2020. december 28., 22:15
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrdugulás
Jó estét Dr úr ! Nekem annyi panaszom lenne hogy a jobb orrlyukamon kevésbé kapok levegőt mint a bal oldalon olyan mintha el lenne dugulva , van olyan...
Arcüregyulladás problémás fogtól.
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje van egy rossz fogam, amelyenek gyökérkezelését ( jelenleg nyitott foggyökér csatorna) abba hagytam és önhibámból...
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang