torokfájás covid idején

Tisztelt Dr.Zaránd Rajmund! Kb. két hete fájt a bal oldalon a torkom, be is rekedtem. Fertőtlenítő tabletta használt, de visszatért, ezért 3 szem 500 mg-os Azibiot - ot kaptam, és elmúlt. Vasárnap fejeztem be a gyógyszert és tegnap, azaz kedden ugyanaz a torokfájás kezdődött el, csak most a másik oldalon. Nyelésnél élesen fáj. Szintén torokfertőtlenítőt használok, amitől egy ideig jó. Láz, rekedség köhögés nincs.Naponta szedek 1000 mg C Vitamint, 4000 NE D Vitamint, illetve Bio Szeléniumot . A háziorvosom már nem érem el, de nagyon félek . Érdemes e tesztet kérnem Covidra, vagy hagyjam a testem gyógyitsa meg ezt a torokfájást, mivel két napja hagytam abba az antibiotikumot. Lehet esetlegesen újrafertőződés? Itthon vagyok, nem igazán megyek sehová, vidéken élek, a kertes házban , jó levegő, mozgás biztosított, lázam nincs. Gyors válaszát köszönöm. Tisztelettel: M.Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza pharyngitis témában

Tisztelt Asszonyom!

A covid jelenleg nagyon divatos, de a betegek jelentős része nem érintett benne. A panaszai a fűtéssel, nyálkahártya kiszáradásával inkább függenek össze, mint egyébbel, pláne, hogy nem lázas. Ha pozitiv covid tesztet produkál, akkor sincs terápiás konzekvencia jelenleg. Én hagynám, hogy a bölcs természet végezze a dolgát.

Kérdés: 2020. november 11., 13:58; Megválaszolva: 2020. november 11., 17:18
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés