Orrspray függőség, orrdugulás?

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Tavaly novemberben volt influenza szerű betegségem, amiből úgy tűnt meggyógyultam egy héten belül de az orrdugulás megmaradt. Majd januárban újra beteg lettem, akkor a háziorvos légcsőhurutot állapított meg. Két hét volt mire meggyógyultam, de az orrdugulás azóta jelen van és nem tudok orrspray nélkül aludni. Próbáltam azt a módszert, hogy csak az egyik orrlyukamba fújtam kb két hétig de a másik így sem dugult ki így nem tudtam elhagyni az orrsprayt. A tengervizes orrspray sem vált be. Mit lehet tenni? Lehetséges hogy annyira be van gyulladva a nyálkahártya hogy már magától nem dugul ki? Vagy más ok lehet a háttérben? Egész nap el van dugulva orrspray nélkül nem csak éjjel. Mire számíthatok ha fül orr gegeszhez megyek? Lehet ez allergia is? Köszönöm szépen a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Orrdugulás témában

Tisztelt Asszonyom,

Az orrdugulás hátterében számos ok állhat. Allergia, irritáció, gyulladás, de a jelen esetben leginkább is az orrcsöpp túlhasználata. Míg eljut szakemberhez, javaslom a NeilMed vagy ClinSin orröblítő napi kétszeri használatát és az orrcsöpp azonnali elhagyását.

Kérdés: 2020. július 23., 16:36; Megválaszolva: 2020. július 25., 20:48
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orr problémák
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. Szeretném megkérdezni, hogyan lehetne kezelni pontosan milyen betegség ez? Hogyan alakulhat...
Egészségügyi problémák
Tisztelt Doktor Úr! Az orrom gyakran bedugul, régebben emiatt több féle orrspray-t próbáltam, de később már nem használt és utána erősebben...
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott