Radiológia

Szép napot! Egy kérdésem lenne, amely az utóbbi várakozási időben kétségeket alkotott bennem. Volt Koponya MR vizsgálatom és ezt a leletet kaptam, amit sajnos nem értek, hogy akkor miről és van szó? A gégészeten durván 1 hónap múlva tudnak csak fogadni addig jó lenne dr. úr ha leírna hogy mit és látta radiólógus , daganat gyanú vagy egyéb? Jó lenne ha addig megnyugtató választ kapnám öntől! Előre is köszönöm! itt a lelet: Koponya MR vizsgálata T1 súlyozott sagittalis, T2 súlyozott, SWI és FLAIR axialis, T2 súlyozott coronalis, valamint diffusios felvételeket készítettünk a koponyáról: Lelet: A középvonal megtartott. A külső liquorterek norm. tágak. A kamrarendszer szabályos tágasságú. A szürke- és fehérállomány jelintenzitása megtartott. A basalis ganglionok, a capsula interna, a corpus callosum és a thalamus területén nem látható kóros. Az agytörzs és a kisagy norm. megjelenésű. A sella és a hypophysis szabályos. A parasellaris structurák érdemi eltérés nélkül. A cerebellopontin szögletben kóros eltérés nem látható. A meatus acusticus internusok norm. tágak. Az ethmoidalis sejtek egy része mko. légtelen, a többi paranasalis sinusban helyenként enyhe nyálkahártya megvastagodás van. A mesopharynxban a C III csigolya magasságában valószinüleg tonsilla eredetű légyrészképlet látszik, csak a sagittalis képeken ábrázolódik, mivel a vizsgálati síkba esik, így pontosabban nem megitélhető. Vélemény: Ethmoiditis l.u. A mesopharynx megítélésére gégészeti vizsgálat javasolt. Az agyállományban kóros nem látszik.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Szájüregi eltérés témában

Tisztelt Uram, Az MR leírás daganat gyanúját nem veti föl, de érdemes a látott lágy részt megnézni szakember szemével. Biztos, ami biztos.

Kérdés: 2020. július 22., 19:29; Megválaszolva: 2020. július 23., 21:40
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban