• Gége probléma 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Zaránd Rajmund! Köszönöm a válaszát, közben elmentem fül-orr-gégészhez. Sajnos úgy gondolom nem jól vizsgált meg, illetve pont a gége területet nem. Bedugta a melegített tükröt a torkomba de nem kérte hogy mondjam az "e"-t vagy amit ilyenkor szoktak. Azt mondta lát ott is egy kis gyulladást. Láthatta így is rendesen??? Valahogy nem sikerült megnyugodnom, bár kérdeztem hogy a gégét is megnézte-e, annyit mondott igen. Ön szerint tényleg látta rendesen?? (Teszem hozzá közben az asszisztense egy bizonyos női szépségápolási termékekről szóló katalógust mutogatott neki és arról beszélgettek. Bár sokan talán a fiatal korom miatt nem veszik komolyan a panaszaimat és az aggodalmaimat.) Leecsetelte valami barna folyadékkal. Azt mondta ez egy infektiv dolog, valami vírus. Kérem én, ennyiből ezt hogy állapította meg? Meg se kérdezte hogy mióta, mondtam H négy hónapja de ezzel nem foglalkozott. Azzal sem hogy van egy rossz fogam ami gyulladt is már egy ideje valószínűleg. Diagnózis: heveny laryngopharyngitis. Adott antibiotikumot, de azt mondta nem kell szednem, elég a Cataflam és egy gargalizálot adott, amit a patikában elkészítenek. És azt mondta még ha panasz van menjek vissza leecseteli újra. Adok egy kis időt a gargalizálónak amit felírt és visszamegyek egy másik orvoshoz jövő héten. És még egy kérdés - én bárhol utánanéztem sajnos azt írták hogy ezek a gégerák tünetei lehetnek, de ha nem ezek akkor mik azok? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Globusérzés témában

        A hangszalagok szintje fölött elhelyezkedő (szupraglottikus) gégedaganatok és az algarat daganatainak tünetei a rekedtség, nyelészavar és légszomj. A hangszalagok szintjében kialakuló (glottikus) gégerák korán rekedtséget okoz. Az indirekt gége vizsgálat során a hangszalagok mozgása többlet információ, mélyre nincs mindig szükség, illetve jelen helyzetben az EMMI miniszter rendelete alapján minimalizálni kell az aeroszol képződéssel járó vizsgálatokat. A kolléga ennek megfelelően járt el.


        Kérdés: 2020. április 30., 11:23; Megválaszolva: 2020. május 01., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: