• daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor nő/ úr! December eleje ota a torkomban gombóc érzés van. Jártam már 2 alkalommal fül-orr gégészeten. kis tükörrel megnézték a tormomat de mindent rendben találtak. vettek torok váladékot az is negativ volt. Korábban a torok hátso részében volt ez a gombóc érzés most már többször érzem a kulcs csontom fölött a torkom jobb oldalán. Néha mint fogfájáskor hasitó fájdalmat érzek a torkomba. Nyeléskor és evés közben semmi fájdalmat nem érzek. Az aggodalmam hogy ez daganat lehet. Mennyire láható a torok azzal a kis tükörrel? Nem kellett volna elküldeni egy gége tükrözésre, vagy anélkül is észrevették volna ha valami gond van? Nyaki ultrahangon is voltam, hogy nem-e pajzsmirigy, de ott is minden rendben volt. Köszönöm válaszát, Józsefné

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Globusérzés témában

        Tisztelt Hölgyem, Az elvégzett tükrös vizsgálat a gégetükrözés. Altatásban akkor szoktunk további vizsgálatot végezni, ha a fenti gyanús elváltozást talál, olyankor szövettani mintát is veszünk. Leírása alapján elsősorban reflux jön szóba.


        Kérdés: 2020. február 29., 12:31; Megválaszolva: 2020. február 29., 17:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom. 4-6 mm-es reaktív nyirokcsomók az ultrahang szerint. (2szer is voltam, azt mondták semmi kóros)....