• Fülkinövés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Mindkét fülemen születési rendellenességgel születtem, egy egy 3-4 mm-es csúcsos porckinövés volt a füleimen. Ezen rendellenességet körülbelül 3 éve egy plasztikai sebészeten leműtötték, a porcot kivágták és a bőrt valahogy hátratették. Ezek után 1-2 évig nem volt semmi probléma majd elkezdett az egyik fülem műtéti hegénél egy dudor nőni, ami egyre nagyobb lett és érzékenyebb illetve gyakran viszket. Tapintásra porcot nem észlelek benne, normál, viszonylag kemény de hús jellegű a tapintása. A másik fülemmel semmi probléma nincs. Kérdésem az lenne hogy mi lehet ez a szövődmény, illetve okozhat-e valami problémát, sürgős-e egy ismételt operáció? Mellékeltem képet a dudorról. Köszönöm Válaszát!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a praeauricularis fistula témában

        Tisztelt Uram! Az ön füle előtt lévő járulékos fülkagyló eltávolításakor egy ezzel összefüggő hámtömlőt nem vettek ki a kollégák. A két fejlődési rendellenesség ugyan független, de gyakran együtt jelentkezik. Műtét szükséges, sajnos a kiújulás valószínűsége 10-30%.


        Kérdés: 2020. január 20., 22:31; Megválaszolva: 2020. január 21., 16:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.