Torokgyulladás

Tisztelt Doktornó/Úr! Körülbelül 1 hónapja fejfájással, náthával, hőemelkedéssel, száraz majd hurutos köhögéssel, valamint erőteljes torokfájásos tüneteim voltam. Miutan 3 hét eltelteltével sem javultak a tünetek, ezert 3 napos antibiotikumos kúrát csinaltam, melyet követően minden tünet elmúlt kivéve a torokfájást. Az antibiotikumos kúra óta kb 1.5 het telt el, a torkom már nem piros es csak nagyon minimalisan faj, mondhatni nem is erzek fajdalmat, azonban nagyon csúnyán nez ki amirol mellekelek egy képet is! Az lenne a kérdésem, hogy szukseges-e szakrendelest felkeresnem, vagy a fertozes szovodmenyekeppen lassan gyogyul meg a torkom es nincs ok az aggodalomra. Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza garat témában

Tisztelt Uram!

Ebben a szezonban nagyon jellemző az elhúzódó felső légúti vírusfertőzés. Az ön esetében is ezt látom. Torka lobos, granulált. Sok folyadék, C vitamin. Ha nem javul, keresse föl gégész orvosát!

Kérdés: 2019. április 04., 18:30; Megválaszolva: 2019. április 06., 08:48
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Papilloma szemölcs a garaton
Tisztelt szakértő, Kb 1 éve vettem észre egy szemölcs szerű elváltozást a garatívem bal oldalán. Gombostűfejnyi nagyságú. Elmentem vele...
Torok, nyelvcsap
Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok. Hetekkel ezelőtt lettem figyelmes (lehet régebb óta ott van) , hogy a nyelvcsapomon lóg egy amolyan bőr...
Csomó a nyelvcsap mögött
Pár hete észrevettem, hogy a hátsó garatfalamon, a nyelvcsap mögött egy kemény dudor található. Interneten láttam, hogy többet is rákerestek már...
Elváltozás a garatban
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hetekben kezdtem érezni a torkomban jobb oldalon egy gombóc szerű nyomást. Kezdetben nem foglalkoztam vele, mert úgy...