kellemetlen lehelet

Tisztelt Doktor Úr! Hosszú évek óta folyamatos orrfolyásom van, a váladék hol több hol kevesebb. Amúgy nem okozna számomra problémát, mert csak ritkán folyik az orrom, inkább csak amikor meleget eszem, vagy amikor nagyon hideg van, viszont érzem, hogy hátrafelé a garat irányába távozik a váladék, ami szerintem okozza a rossz szájízt és a kellemetlen leheletet. A fogaim biztosan rendben vannak, rendszeresen ellenőriztetem és ápolom őket, olyannyira, hogy még fogkövem sem volt sosem. Egy biorezonenciás egészségállapotmérésen azt mondták, hogy bizonyos ételek porallergiát aktivizálnak nálam. Ezeket többnyire kerülöm is, de így sem szűnik a probléma. Fogmosás után egy rövid ideig jó csak, de aztán érzem, hogy hátulról a számba szivárog a váladék, ami rossz szájízt és kellemetlen leheletet okoz. Amit nem értek, hogy sokan szenvednek allergiától, de nem lesz szájszaguk tőle, legalábbis nem mindenkinek. Mindent elkövetnék, hogy ez megszűnjön.Talán bakteriális fertőzés lehet? Mit tudnék tenni? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Zaránd Rajmund válasza postnasal drip témában

Tisztelt Asszonyom!

A leírást a szakma a "postnasal drip" néven ismeri. Lényegében civilizációs ártalom, a városi-épített környezet okoz kisfokú gyulladást, nyálkaképződést a melléküregekben, ez csorog hátra, néha fölül is fertőződik. Nem annyira a baktériummentesítés, inkább a folyadék maradéktalan eltávolítása a megoldás. Ehhez pl. NeilMed SinuRinse eszközt tudok javasolni. Ezt rendszeresen használva a pangó váladék kimosható, így a panaszok megszűnhetnek.

Kérdés: 2016. február 16., 06:26 ;Megválaszolva: 2016. február 16., 09:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Garatcsorgás,gombócérzés
Tisztelt doktor Uram/Hölgyem! 3 éve garatcsorgás és gombócérzés van a torkomban.Gyomortükrözés és a vastagbéltükrözés negatív.Műtétek:...
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?