Mandula műtét után

Tisztelt Doktornő! Mi okozhatja, hogy 3 évvel a mandulaműtétem után főként őszi-téli időszakban ugyanúgy be van duzzadva a torkom és fáj, mint a műtét előtt. Már visszamentem a műtétet végző orvoshoz, allergia tesztet és vérképet csináltattam. A vizsgálatok alapján semmi bajom, viszont a tünetek fennállnak. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet az oka a folyamatos fájdalomnak. Nagyon szeretnék a végére járni, hogy mi okozza a panaszaimat, ebben kérem a segítsgét! Válaszát köszönöm.

Dr. Gerencsér Emőke válasza Mandula műtét után témában

Tisztelt Kérdező!

3 évvel a garatmandula kivétele után a mandulával összefüggő panasza nem lehet.

Mivel az Ön panasza szezonális, nagyon valószínű, hogy szezonális allergiában szenved. Az európai népesség körében végzett vizsgálatoknak az az eredménye, hogy az esetek 30 %-ában nem lehet kimutatni az allergiát, holott az mégis fent áll.

Azért nem tudok korrekt választ küldeni Önnek, mert nem tudom, mit jelent az, hogy " be van duzzadva a torkom"

Amikor Ön ezt érzi, vajon mit lát a fül-orr-gégész?

Valóban duzzanatot? Ödémát? Garatfal vastagodást? Nyirokpárnákat? És hol?

Mindezekért nem tudok Önnek válaszolni.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2016. január 27., 09:15; Megválaszolva: 2016. január 29., 19:03
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?
Halláscsökkenés
Orrnyálkahártya duzzanata
Nyelési nehézség
Tisztelt Doktor úr! A háziorvosom szerint tüszős mandulagyulladásom van! Kedden kezdődött, szerdán 40 fokos lázzal feküdtem. Csak a bal oldalamat...