Mandullagyulladás

Tisztelt Dr.Úr! Heveny mandulagyulladásom volt, amire Augmentint szedtem 1 hétig és cataflamt a fájdalomra. A antibiotikum szedése közben elmúltak a panaszaim, de miután elfogyott a gyógyszer ismét visszatért a fájdalom és megjelentek a fehér foltok a mandulámon úgy 4 napja.Bár már nem olyan erősen fáj mint azelőtt. Már próbáltam septofort tabletát, tantum verde sprayt. Mégse érzem hogy javulna a helyzet. Mit tanácsolna? Köszönöm előre is a válaszát!

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

A fehér foltok a mandulán önmagukban nem betegség, de ha emellett a nyálkahártya lobos, láza, fájdalma van, akkor valószínűleg ismét szükséges antibiotikum szedése, melyhez viszont orvosi vizsgálat lesz szükséges.

Kérdés: 2016. január 18., 20:27 ;Megválaszolva: 2016. január 18., 21:48
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Tüszős mandulagyulladás
Mi lehet a baj?
Duzzadt nyirokcsomó
Mandulagyulladás
mandulagyulladás