Nyaki ultrahang

Tisztelt Doktor Úr! Nyaki ultrahang vizsgálati leletem alapján " A nyakon és a mandula körül több különböző nagyságú reaktív nyirokcsomó ábrázolódik. " Szeretném megkérdezni, hogy ez mitől lehet és szükségem van-e további vizsgálatokra! Köszönettel

Dr. Zaránd Rajmund válasza tonsillitis témában

Tisztelt Uram!

A fenti képalkotó lelet több elmúlt gyulladás nyomát véli fölfedezni a torokmandula körül, ez önmagában semmilyen teendőt nem igényel. Ha panasza, góc betegsége van, akkor ez segíthet a diagnózis (krónikus mandulagyulladás) megerősítésében, de önmagában nem bizonyítja azt.

Kérdés: 2015. december 08., 10:16 ;Megválaszolva: 2015. december 08., 11:23
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandulagyulladás utáni állapot
Kedves Doktor Úr! Olyan panasszal fordulok önhöz hogy a torkom 2havonta tűszös. Eddig a házi orvostól mindig kaptam antibiotikumot aztán elmúlt és...
staphylococcus aureus...
Tisztelt Doktor úr, nyáron (tehát fél éve) jelentkezett torokfájás nálam. (kigyógyítatlan téli megfázásra gondoltam) Emellett...
Krónikus mandulagyulladás
Tisztelt Doktornő! Először is köszönöm a válaszát. Még ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: Milyen vizsgálatokra van szükség van ahhoz hogy...
Véres köpet, idült pharyngitis
Torokprobléma