Mi lehet a betegségem

Tisztelt Dokor Úr! Háziorvosomnál már többször jártam, a következő tünetekkel: erős torok fájdalom gennyes torok, fül fájás. A háziorvosomtól minden alkalommal Azi- Sandoz antibiotikumot kaptam és fájdalom csillapítót. A szájpadlásomon érzek egy dudort nem fáj már régóta ott van fogorvos látta azt mondta nincs vele semmi gond a nyáron jártam fül orr gégészeten ott írtak fel A -vitamint és glycoseptet. Múlt hét pénteken jártam a háziorvosomnál aki felírta a szokásos antibioitikumot Azi- Sandozt és Algoflex fájdalomcsillapítót. A glycoseptet most kezdtem el alkalmazni mert, mostanra tudtam abbahagyni a dohányzást addig nem láttam értelmét elkezdeni amíg nem teszem le a cigit az antibiotikummal együtt kezdtem el alkalmazni beszedtem a felírt gyógyszereket de az állapotom nem javult a torkom ugyanúgy fáj és és a fülem is és az orrom is be van dugulva. Ma regggel fájt a fülem és óvatosan fülpiszkálóval megtisztítottam és vért láttam a fülpiszkálón ettől megijedtem és visszamnetem a háziorvoshoz aki beutalt a fül orr gégészetre ott megnézték mindkét fülem és megvizsgáltak és mindkét fülemnél rendben találtak mindent az egyik kérdésem az lenne, hogy akkor mitől vérezhetet a fülem? lletve azt az utasítást kaptam ha nem múlik el a tünetem akkor egy hét múlva vissza kell mennem. Milyen további vizsgálatokra számíthatok és mi az a betegség melynek gyanúja ezen tünetek hosszas fennállása alapján felmerülhet? Tudom hogy sok minden lehet a legkézenfekvőbbekre gondoltam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

A dudor mibenlétét illetően a fogorvos kolléga véleményét kell osztanom. Ebben a korban és klinikai képpel nem gondolnék daganatra a dohányzás ellenére sem. Viszont utóbbi hatása lehet krónikus irritáció, ami a visszatérő garatgyulladást magyarázza. Alapvetően a cigaretta végleges mellőzése oldhatja meg a problémát véleményem szerint.

A fül piszkálása kapcsán pedig akár fülzsír is lehet piros, a fájdalom oka akár akut megfázást kísérő nyomás probléma is lehet.

Kérdés: 2015. november 25., 16:26; Megválaszolva: 2015. november 25., 17:40
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Tüszős mandulagyulladás
Mi lehet a baj?
Duzzadt nyirokcsomó
Mandulagyulladás
mandulagyulladás