Mandula műtét?

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy volt 2 tüszős mandulagyulladásom. Augusztus közepén volt a második.Szeptember közepén levették a kenetet ami negatív volt és az ASO 447. Most megismételték az ASO-t és 950 lett az eredménye. Azóta nem voltam még náthás sem, ezen a 2 gyulladáson kívül soha nem volt tüszős mandulagyulladásom. Az orvosom műtétet javasolt.Szükséges a műtét? Valamint mit jelent ez a magas ASO szám mikor beteg sem vagyok? A doktornő nagyon kevés váladékot préselt ki a bal mandulából azt mondta gócos.Ennyi idősen bevallom félek a műtéttől.Valamint mivel sok kisgyerek van a családban javasolja az infuenza elleni védőoltás beadását ebben az esetben? Úgy hallottam több gyulladásnak kellene lezajlania a műtéthez.De ez a magas érték is megrémít.Köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

A mandulaműtétnek több indikációja van. Ezek közül csak az egyik a gyakori mandulagyulladás. A góc a másik. Ezt az emelkedő ASO érték és pozitív rányomás igazolhatja. Így fennállhat az ön esetében is. Persze abban az esetben, ha csak laboratóriumi eltérés van, meggondolandó a beavatkozás. Önmagában magas értéket bármely elszenvedett s.pyogenes fertőzés okozhat. Egyébként ezer egység alatt nem beszélünk extrém értékekröl.

Kérdés: 2015. október 14., 13:08; Megválaszolva: 2015. október 14., 15:28
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Tüszős mandulagyulladás
Mi lehet a baj?
Duzzadt nyirokcsomó
Mandulagyulladás
mandulagyulladás