kismama torok dagadás

Tisztelt Doktor Úr! Már többször voltam a fül orr gégészeten a problémáim miatt. Az állam alatz be van dagadva, mintha tokám lenne, lepedékes a nyelvem, nehezen nyelek. Először azt mondták, hogy nyálmirigy, nincs vele teendő. Aztán azt, hogy gomba, vettek tenyésztést, gombára és baktériumra is negatív lett. De a Doktornő szerint gomba, kaptam ecsetelőt rá, meg az enyhe náthámra nisita orrkenőcsöt. Most viszont belenéztem a torkomba, eléggé be van dagadva, nehezen nyelek. Kb fele akkora a rés a szájpadlásom és a nyelvem között, mint normál esetben. Nagyon megijedtem. Voltam az ügyeleten, calcium ampullát adtak, hogy igyam meg, a vérnyomásom jó, nincs lázam. Ha rosszabb lenne menjek a sürgősségire azt mondták. Eléggé kétségbe vagyok esve, 36 hetes kismama vagyok, dagad a bokám, a kezem is. Lehet ez miatt? Nyugtasson meg, hogy nem fogok megfulladni! Reggel mindenképpen megyek orvoshoz. Nagyon köszönöm válaszát! Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza oedema témában

Tisztelt Asszonyom!

A leírt jelenség hátterében számos ok állhat, az "egyszerű" EPH gestosis miatti oedemától a helyi gyulladásokon át a tályogig minden. Sajnos ezt távgyógyászattal megjavítani nem tudom, de ha akutan romlást észlelt, akkor fogadja meg a sürgősségis tanácsot, mert akár kórházi kezelést igénylő baja is lehet, ad absurdum fulladás sem kizárható.

Kérdés: 2015. augusztus 17., 20:07; Megválaszolva: 2015. augusztus 18., 08:34
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta
Limfómára utalnak a tüneteim?
Fülcsengés, füldugulás