Kismama, nyálmirigy

Tisztelt Doktor Úr! 32 hetes kismama vagyok, és több mint két hónapja be van duzzadva az állam alatt. Először azt hittem nyirokcsomó, de a fül orr gégészeten azt mondták ez nem nyirokcsomó, hanem nyálmirigy. A Doktornő szerint biztos a sok gyomorsav miatt van, de nem mondta hogy különösebb teendő lenne vele. Hol jobban előjön, hol kevésbé, ma viszont nagyon duzzadt, olyan mintha nagy tokám lenne. Néha fájdalmas is. Ön szerint mi a teendő vele? Okozhat ez komolyabb gondot? Ultrahangra esetleg el kéne mennem? Előre is köszönöm válaszát! Amanda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyálmirigy témában

Tisztelt Asszonyom!

Mindenképp célszerű volna egy ultrahang., ha ilyen nagy az elváltozás, mert ki kellene zárni egy esetleges tályogot., illetve meg lehet találni egy feltételezett követ., ami ismét már teendő igényelhet.

Kérdés: 2015. július 19., 15:48; Megválaszolva: 2015. július 19., 20:49
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Torokfájás
Tisztelt Doktor Úr! A panaszom az, hogy nagyjából egy hónapja hol fáj, hol nem fáj a torkom, főként nyelésnél. Emellett beduzzad valószínűleg a...
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékletben csatolt nyaki UH lelet kiértékelését szeretném kérni Öntől. Mi okozhatja a problémát, és mik a további...
Ízlelés és szaglászavar Fess...
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta krónikus, minden melléküregre kiterjedő Pansinusitisem van. Körülbelül egy hónapja volt a második FESS műtétem...
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...