Így marad?

Tisztelt Dr Úr! Kb egy hónapja írtam önnek hogy viszket a fülem belül, festül és néha megszédülök. Azóta volt 11nap amikor folyamatos forgó szédüléssel-amely balról jobbra irányult-küzdöttem.Ebből két nap hányásig fajult a rosszullét és alig bírtam közlekedni a házban. Aztán elkezdett javulni.Dr Nő azt mondta az influenza húzodottcaz egyensúlyszervemre. Ma már csak hirteken mozgásnál szédülök meg. Viszont észrevettem hogy romlott a hallásom. Átlagos zajban nem értem mit mondanak, csak hallom hogy beszélnek.Fájnak a füleim és zavaróan sípolnak is. Az orvos azt irta hogy ép a dobhártyám gyógyszert nem kaptam. Elküldött audiológiára ahol audiogrammot végeztek. Az eredmény az hogy a jobb fülem 125 és 4000 Hz-en 30dB;250, 500, 1000, 2000, 8000 Hz-en 20 és 30dB között.Bal fül: 125 Hz-en 30dB;250, 500, 2000 Hz-en 20dB;1000Hz-en 15dB;4000, 8000Hz-en 25dB. Megkérdeztem az audiológustól hogy ez mit jelent.Ránézett sóhajtott és azt mondta hogy nem is olyan rossz.Csontvezetésest csak bal oldalon csinált és azt mondta ugyanaz. Még neurológiára van időpontom azután megyek vissza a fülészetre. Kérdésem az volna hogy ez az audiogram mit jelent? És így marad a fülem már szokjak hozzá? Javulhat vagy romolhat még a fülem és a szédülés? Válaszát előre is nagyon köszönöm szépen. Tisztelettel B Anikó.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza szédülés, halláscsökkenés témában

Tisztelt Hölgyem!

A leírt értékek kisfokú nagyothallásra utalnak. Ez lehet zajártalom vagy a vírusbetegség következménye is. Illetve szerencsés esetben mérési hiba is belejátszhat, akkor a leírtnál jobb a hallása. A szédülés elmúlása kedvező jel, de ha nem múlik el teljesen, akkor otoneurológiai kivizsgálás is javasolt. Romolni a szédülés rövid távon valószínűleg nem fog, javulni talán. A hallás sajnos a korral inkább romlik, de ritkán nagyon rapid módon. Hallókészülék 30-40 dB romlástól jön szóba.

Kérdés: 2015. április 02., 14:36; Megválaszolva: 2015. április 02., 18:28
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyelési fájdalom
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka