• Ful folyas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. No/Ur! Koszonom szepen a valaszukat! Lenne meg egy kerdesem. Majus ota folyik a fulem. Tobbszor leszivtak mar. (fulcseppet kaptam, de nem hasznalt) Szeretnem megkerdezni, hogy mitol lehet ez? Valamit, mit kellene tenni, hogy meggyogyuljon. Lehetnek szovedmenyek, amennyiben ez a problema sokaig fennall? Valaszat elore is koszonom! Tisztelettel: Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a középfülgyulladás témában

        Kedves Kérdező!
         
        A legtöbb fülfolyás hátterében a krónikus középfülgyulladás áll, amelyet leggyakrabban a fülkürtműködés zavara okoz. A fülbetegségek kialakulásában nem lehet eléggé hangsúlyozni a megfelelő orrlégzés szerepét. A felső légúti hurutok elkerülése vagy megfelelő kezelésében Ön is segíthet. A középfülgyulladás fennállásának hátterében egyes anatómiai rendellenességek (pl.ferde orrsövény, vagy az orrkagylók alaki rendellenességei) kizárása vagy az orrnyálkahártya betegségeinek (pl. allergia) felismerése és kezelése már bizony szakember feladata.
         
        Nagyon találó a másik kérdése, hiszen a fülfolyás tartós fennállásának lehetnek következményei.
        Ezek (a teljesség igénye nélkül):
        - a hallójárat tartós irritáció miatti visszatérő makacs gyulladásai és/vagy szűkületei,
        - a dobhártya rostozatának gyengülése vagy hegesedése,
        - a dobüreg (középfül) hegesedése - a hallás csökkenése a hallócsontok alkotta lánc merevedésével,
        - a fül mögötti szivacsos csontállomány (a csecsnyúlvány) krónikus gyulladása (masztoiditisz),
        - a belső fül képleteinek gyulladása, és/vagy működésük romlása
        - a krónikus középfülgyulladás következménye lehet akár az agyhártyák gyulladása vagy az agytályog
         
        Javaslom tehát, hogy mielőbb forduljon szakemberhez, és tudjon arról, hogy valószínűleg többszöri kezelésre lesz szüksége.
         
        Üdvözlettel:  Dr. Lengyel Csongor


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-04 21:36:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: