Nyaki fájdalom nyirokcsomó duzzanat miatt

Tisztelt Doktor Úr! A párom 1-2 hónapja fájlalja a bal oldalon a nyakát. Voltunk háziorvosnál vele, aki akkor azt mondta, hogy meg vannak duzzadva a nyirokcsomói, valószínűleg valami vírus okozhatja ezt. Azóta odáig fajult a dolog, hogy a párom már azt gondolja, hogy gégerákja van, mert még mindig fáj a nyaka, gombócot érez a torkában. Állandóan piszkálja, nyomkodja a nyakát, hogy ő biztosan gégerákos. Minden tünetre, amit az interneten talál a gégerákra azt mondja, hogy az neki van! Pedig szerintem ilyen esetben a szájszárazság sokkal kórosabb, mint az amikor valaki csak rég nem ivott. Én eleinte arra gyanakodtam, hogy a foga okozza ezt a fájdalmat, amit azóta sem látott orvos, viszont azt is fájlalta egy időben a nyakával és azt a fogát meg is kellene csináltatnia. Engem kért, hogy tapogassam meg a nyakát, de én nem érzek rajta számomra semmi feltűnőt, de ehhez azt gondolom inkább orvosra lenne szükség, mert én ugyebár nem vagyok az. Mindenképp el is fogunk menni orvoshoz. Arra gondoltam egy nyaki ultrahang biztos kiderítené mi állhat a háttérben, de én erősen kétlem, hogy gégerák lenne. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint ez lehet gégerák nála, vagy okozhatta ezt akár a foga is, vagy a nyirokcsomókkal lehet baj, esetleg a pajzsmiriggyel? Milyen vizsgálat lenne célszerű ahhoz, hogy megnyugodjon a lelke? Nagyon köszönöm a válaszát! Üdvözlettel Nóra

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyakfájdalom témában

Tisztelt Hölgyem!

A panaszok hátterében sok ok állhat, én gégetumorra gyanakodnék legkevésbé ezek közül. Ennek kizárására fül-orr-gégészeti rutinvizsgálat is elegendő, mert a hangszalagokat egyszerűen (tükör segítségével) látótérbe lehet hozni. A nyaki UH csak akkor érdekes, ha tapintási eltérés van, vagyis tudjuk, hogy mit, illetve hol keresünk.

Fogászat is jó irány lehet, de a pajzsmirigy vagy reflux is okozhat ilyen eltérést.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. március 10., 21:05; Megválaszolva: 2015. március 11., 12:13
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás