Kronikus arcureggyulladas

Udvozlom, 6 eve van kronikus arcureggyulladasom ami most november ota ujra elojott a hideg napok miatt. Ha csak 5 percre kimegyek utana 2 napig elviselhetetlen fajdalom van a fejemben, es a valadek hatul tavozik, ami atlatszo. Voltam ct-n, jartam orr ful gegeszetre. De most mar nagyon megijedtem, ugyanis olvastam, hogy bekerulhet a veraramba ez a fertozes es nagy baj lehez, akar agyi erelzarodas, rostasejt gyulladas, ikobol gyulladas....most 2 hete szinten faj a fejem, homloknal nyom, valadek atlatszo, nem kohogok, nem vagyok lazas. Csak a fejfajas van meg, orrdugulas foleg ejjel. Nasivint es sinupretet hazsnalok. On szeint mi a teendo, honnan tudom, hogy komolyabb a dolog? Most mar ez mindig ig lesz, hig hideg idoben azonnal jon a fajdalom, allando nyalkahartyaduzzanatom lesz? Szedules is ettol lehet? Koszonom valaszat elore is. Lidia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza arcüreggyulladás témában

Kedves Lídia!

A krónikus arcüteggyulladás igen kellemetlen betegség, de a fölsorolt szövődmények igen ritkák. Én fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolnék, hogy el lehessen dönteni, kell-e most antibiotikum. Ha nem, akkor krónikus konzervatív kezelésként életvitelszerűen orröblítés (pl. NeilMed SinuRinse eszközzel) . Így kissé lehet csökkenteni az orrnyálkahártya duzzanatát, akkor kevesebb panasza lesz, javul az életminősége.

Kérdés: 2015. február 28., 19:25; Megválaszolva: 2015. február 28., 20:40
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás