Nyirokcsomó?

Tisztelt Doktor Úr! Az állam alatt mindkét oldalon szimmetrikusan 1-1 kisebb nyirokcsomót tapintottam ki, amit csak nagyon nehezen lehet "megtalálni" mert ugrál. Csak akkor tapintható, ha az állcsontomhoz érintem. Nem tudom mióta lehetnek ott, mert csak nem rég vettem őket észre. Az lenne a kérdésem, hogy okozhatja-e ezt a nyirokcsomó megnagyobbodást az, hogy most nő a bölcsességfogam? Hozzá kell tennem, hogy nagyon lassan, hónapokba telt mire felszakította az ínyem. Illetve régebbről egy csúnya tüszős mandulagyulladásból maradtak sajnos hegek a manduláimon. Összefügghetnek ezek a nyirokcsomókkal? Vagy valami nagyon rosszra kellene gondolnom? Pont a jobb oldali mandulám a hegesebb és jobb oldalon nő a fogam is. Egy másik orvost is kérdeztem, és szerinte ez nem nyirokcsomó, hanem normális. Várom szíves válaszát! Egy aggódó nő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Hölgyem!

Lehet nyirokcsomó, lehet nyálmirigy. Látatlanban nem tudom eldönteni. Ha mobilis, akkor komoly baj nincs, pláne, ha alig tapintható. Lehet eleve ekkora nyirokcsomó ott, de lehet az ön által említett okok bármelyikétől. Valószínűleg nincs teendő.

Kérdés: 2015. február 19., 14:28; Megválaszolva: 2015. február 19., 15:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandulagyulladás
Nyelési fájdalom
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat