Parotis tu ciszta

Tisztelt Doktor úr! Február 5-én műtöttek a fültőmirigyemmel. A tüneteim evés közbeni arcpuffadás voltak, görcs.Sok kivizsgáláson voltam, egy cisztám volt amiből szövettant vettek, valamint mr vizsgálat szerint egy mogyorónyi valami a mirigy mélyén van amit nem tudtak megítélni mi, de műtétre előírtak emiatt teljes parotis eltávolításra a mélysége miatt, műtét közben kiderült kitudják venni a csomót a parotis eltávolítása nélkül. Másfél órás volt a műtét. Most már itthon vagyok, legközelebb csütörtökön kell mennem kötözésre, de a problémám az hogy evésnél iszonyatosan fáj az arcom, még pépes ételnél is, szilárdat abszolút nem tudok enni, valamint ma joghurttal próbálkozásomnál bekeményedett az arcom és megdagadt úgy érzem, mint műtét előtt.Szeretném megkérdezni hogy ez normális műtét után 5nappal? Lehet nem sikerült a műtét? Legközelebb csütörtökön találkozom orvosommal, de eléggé félek hogy ez nem normális dolog, azért írok ide is. a szobatársamat is hasonló dologgal műtötték hétfői nap, és már csütörtökön evett stb, ezért félek velem valami baj van. Válaszát köszönöm szépen! Tisztelettel. G. Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyálmirigy témában

Tisztelt Hölgyem!

Előrebocsátom, hogy parotisműtétekkel közvetlen klinikai rutinom nincs, de anatómiailag a mirigy nem áll funkcionális lebenyekből, ezért a nyálelfolyásnak új utat kell találni, ami evéskor bizony járhat feszüléssel, fájdalommal. Ne vonjon le ebből még messzemenő következtetést. A kontrollon azt volna érdemes az operáló orvossal tisztázni, hogy jegelni, masszírozni vagy más fizioterápiát végezni a folyamat gyorsítására nem lehetne-e.

Kérdés: 2015. február 10., 13:23; Megválaszolva: 2015. február 10., 14:03
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékelt Ultrahang lelet alapján szeretném kérdezni, hogy Ön milyen további vizsgálatokat, vagy teendőket, kezelést látna...
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékletben csatolt nyaki UH lelet kiértékelését szeretném kérni Öntől. Mi okozhatja a problémát, és mik a további...
Nyaki UH leletértékelés
Tisztelt Dr.Zarán Rajmund! Januárban hirtelen jelentkező étkezés utáni fájdalom és duzzanat alakult ki a jobb fültőmirigyemnél.Háziorvosom...
Fültő duzzanat görcsszerű...
Tisztelt Doktor Úr, Ma délután hirtelen zsibbadást éreztem a jobb arcomon, a fülem felé, mintha meghúzódott volna ott az izom, egyre növekvő...
nyálmirigy daganat
Tisztelt Doktor Úr! Az ultrahangon az alábbi leletet kaptam: A p. lebenyek nagysága norm. szerkezetűek, minimálisan durvább, homogén. A...