Fülrecsegés

Tisztelt Doktor úr! Mindkét fülemben, de főleg a jobb oldaliban éles zaj hatására erős recsegést érzek (1-2 tizedmásodperces eltolódással) . Körülbelül 2-3 éve tart a jelenség, de eddig csak egy bizonyos hang irritálta a füleimet (az analóg metronóm kattogása) . Mivel aktívan zenélek, ezért heti rendszerességgel van zenekari próbám, de évente részt veszek 4-5 hangosabb koncerten is. Az utóbbi 1 hónap alatt megsokszorozódott a problémám mértéke, fájdalomérzetem csak egyszer volt, de nagyon kellemetlen pl. mosogatni, vagy akármilyen élesebb zajjal járó házi tevékenységet végezni. December végén voltam egy klubkoncerten, elképzelhető, hogy megsérülhettek a füleim? A hallásommal semmi gond nincsen, csak egyszer dugult be rövid időre az érzékenyebb fülem, voltam fülorrgégészeti magánrendelésen is, de az orvos sajnos nem tudott segíteni...válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza egyéb témában

Tisztelt Uram!

Amit hall, az a középfül teljesen normális védekező mechanizmusa a zajokra, talán kicsit eltúlzott formában. Neurotikus jel szokott lenni, ha ilyen mértékben zavaró. Relaxációs technikák, pszichológus segíthet.

Kérdés: 2015. január 29., 21:50; Megválaszolva: 2015. január 29., 22:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
A bal fülem idöközönként 1-1...
A bal fülem időnként bedugul egy rövid pillanatra, olyan érzés mint amikor a z úszómednecében lebukok a viz alá. ez csak rövid ideig tart, de eddig...
Hirtelen növés miatt lehet ciszta?
Tisztelt Doktor ur azzal a kérdésel fordulok önnhöz hogy a barátnőm fiának a füle mögöti részen kicsivel a fülcimpa alatt. egy kis "dudor"...
Miért érzem úgy mint, ha mozogna...
Ma elmentem az orvoshoz és kimosták mind a két fülemet mert az egyik el volt dugulva. Tiszta volt utána mind a kettő.De a jobb fülemmel néha hallok...
Nyelvcsap elmozdulás
A nyelvcsap bal oldali mandula irányába elmozdult s teljesen rá is simult ez igényel-e szakorvosi vizsgálatot vagy egyszerűen magától vissza áll vagy...