torokfályás

Tisztelt Doktor Úr! éveente több alkalommal is (min 5) torokfályásom szokott lenni. elég ha egykicsit hűvösebbet iszok és már aznap érzem hogy kezdődik minden előlről. másnapra nyelni sem tudok. és ez így megy amióta az eszemet tudom. ha egy kicsit bekapkodom a hideg levegőt akkor már aznap este vagy másnap reggel a szokásos, szúró érzés a torkomba nyelni is alig bírok és nehezen tudok meggyúgyúlni. most ebben szemvedek, este semmi bajom reggelre meg nyelni nem tudtam, emelet erős fejfájás, nátha, és még a fülem is recseg. a manduláim megduzzadtak és nagyrészben fehéresek.este voltam ügyeleten, ez van a papiron: J2090 heveny bronchitis, k.m.n. Ön mit javasol? vetesem ki a mandulámat? Várom válaszát! előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza pharyngitis témában

Tisztelt Uram!

Torokgyulladásain a mandulaműtét nem fog sokat javítani. Van sajnos, aki érzékeny, és bármit is tesz, a hideg italok, hidegben futás, stb. lobosságot, fájdalmat, gyulladást okoznak a torokban. Esetlegesen az orrlégzéssel összefügghet a panasza, így ha orrsövényferdülése vagy allergiája van, akkor az súlyosbíthatja a problémát. Ezeket kellene elsősorban kizárni, illetve kezelni.

Kérdés: 2015. január 02., 12:58; Megválaszolva: 2015. január 02., 18:32
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Állandó fülzúgás kezelése
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok