nem muló hőemelkedés

Tisztelt Doktornő/ Úr! 2.hetemet töltöm betegszabadságon.Erős torokfájással, és hőemelkedéssel mentem orvoshoz (váladékoldást már akkor elkezdtem Sinuprettel:sűrű sárga váladék jött orrból és torok felől/lentről 1 héten át.Utána a 2.héten (ami most van) van váladék de kevesebb és csak ritkán sárgás, sűrű) Problémám, hogy az antibiotikum beszedése után (Cefzil) továbbra is van hőemelkedés(fokozatosan lejjebb ment a napok alatt 37.6-7ről 37.1-2 mostanság) Már 4.napja, hogy elfogyott, beszedtem az összes antibiotikumot, de továbbra is hőemelkedésem van (37.1-2) , és többet kezdtem el köhögni (Sinupretet már nem szedek, mivel 9-10 napot szedtem 100ml elfogyott) (időközben a háziorvos mellkasröntgenre küldött, ami negatív lett, mindent rendben találtak, nincs tüdőgyulladásom) Az orvos arcüreggyulladásra gyanakodott még az egy hét után nem múló hőemelkedésre, de az arcom sem feszül, nem is fáj, csak váladék távozik, már az is inkább a 2. hétre áttetszős és csekély mennyiségű..főként gőzölés után távozik.Viszont többet köhögök, és érzem a torkomban a letapadt váladékot, bár nem távozik mindig, vagy nem köhögök fel jelentős mennyiséget. Még néha a torkom fájdogál, halványan, de az orvos 2.héten azt mondta, az már helyre jön (méz, torokcukor) (3 napja esténként sós, kamillás vízzel gőzölök, ami ingerli a köhögést, és hoz fel bár csak kevés váladékot) Immunrendszer erősítésbe kezdtem, Calcium Sandoz 1000 mg C vitaminnal, és Echinacea cseppekkel, de nem tudom mit tehetnék még ezen túl? Vérvételre tervezek menni, nem tudom még mi lehet szükséges? Elkezdhetek-e ismét valamilyen köptetőt szedni, vagy szükséges lehet-e? (ACC, vagy hasonló) (Vagy csak legyek türelemmel és idővel, immunerősítéssel helyrejövök? ) (Mindezek mellett sportolok, és 2 hete nem tudtam edzeni ezek miatt logikusan, kérdésem, hogy ha továbbra is fennáll a hőemelkedés, bár nem érzem magam rosszul, sem levertnek, vagy fáradtabbnak az átlagnál sem, engedélyezett-e akár enyhébb edzés, mozgás, vagy nem javasolt? ) Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza felsőlégúti fertőzés témában

Tisztelt Hölgyem!

Elhúzódó vírusinfekciós és arcüreg gyulladásos tüneteket említ. Ezeknek a fentieken kívüli adekvát terápiája az orrcsepp. Pl. Nasic orrspray-vel napi 5-6 alkalommal érdemes volna befújni, majd kis várakozás után orrot fújni. Ezen kívül fájdalomcsillápítás és köptető javasolt.

Kérdés: 2014. december 11., 11:40; Megválaszolva: 2014. december 12., 16:22
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok
Miért nincs íz, szag, illat?