Tüszős mandulagyulladás

Tisztelt Doktor Úr! Hétfőn délután fájt a torkom, kedden nem mentem iskolába, elmentem a (gyermek) háziorvoshoz. Azt mondta, hogy nagyon vörös a torkom, ezen a héten már ne menjek iskolába, és ha rosszabb lesz, jöjjek vissza. Szerdán rosszabb lett, nyelési fájdalmaim lettek, nem tudtam enni se. Csütörtök délután visszamentem, azt mondta fehér hólyagokat lát, és fel van dagadva a nyirokcsomóm (nem mondta konkrétan, hogy tüszős mandulagyulladás, de gondolom az lehetett) . Felírt antibiotikumot, Zennit 500 mg, 10 darabos, napi 2-t 5 napon át. Az egyik ismerősömnek ugyan ez volt régebben, és ő 10 napos antibiotikumos kezelést kapott, én miért csak 5-öt? (ha jól tudom neki volt valami vizsgálat is, ami nekem nem) Az első napon, csütörtökön csak 1-et tudtam bevenni, így ugye az 5. nap végére még marad egy tabletta. Azt bevegyem még a 6. nap reggel? És az utolsó kérdésem az lenne, hogy vasárnap ha átjön a barátnőm, akkor még megfertőződhet? Válaszait előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokgyulladás témában

Tisztelt Uram!

A leírt tünetek számos (akár vírusos, akár bakteriális) garatgyulladásnak megfelelhetnek. Ha 2 napja már tünetmentes, akkor elegendő lehet az 5 (6) nap, ha még tünetes, akkor keresse föl ismét háziorvosát.

Amíg tünetei vannak, addig megfertőzhet bárkit cseppfertőzéssel.

Kérdés: 2014. december 06., 15:06; Megválaszolva: 2014. december 06., 19:16
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Állandó fülzúgás kezelése
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?