mandula

Üdvözlöm. Egy kérdéssel fordulok önhöz. Előzményekben tudni kell, hogy mindig is voltak mandula problémák nálam....gazdasági beteg voltam, nálam azt jelentette, hogy tüszős mandula gyulladás....és akkor az vitt mindent. Igazán eddig nem ajánlották a kivételt, egészen idáig, már sok probléma van vele. Nemrég volt egy gatat gyulladásom, kezeltük antibiotikummal és meggyógyult. 3 hete tüszős mandula gyulladás+közép fül gyulladás követte, antibiotikum és hetente kontroll követte. Rá 2 hétre piros torok, és 1-2 fekély jelent meg a jobb oldali mandulámon. Naponta ecsteli a kezelő orvosom, de én szörnyen aggódom. Mégis meddig fog ez tartani? A kezelő orvos szerint 1 hét a gyógyulási idő...de én annyi rossz dolgot hallottam és olvastam, hogy már a legrosszabbra gondoltam. Hozzá teszem nem dohányzom, és nem fogyasztok alkoholt, ami esetleg nehezitené a gyógyulást. A kérdésem, hogy ilyenre nem lenne jobb ismét antibiotikum, vagy az tényleg sok lenne már? A jobb fülembe is érzek sugárzó fájdalmat, állítólag ez is ettől van. Lehet ennek rossz következménye, valamilyen rosszindulatú dolog vagy bármi? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandula témában

Tisztelt Asszonyom!

a fekély a mandulán szinte mindig vírus eredetű. ezért az antibiotikum fölösleges. tumor 28 éves korban nem valószínű, illetve ezt a szakorvos nyilván észlelte volna. az egész leírás nekem nem komoly betegségre, inkább pechszériára utal. legyen türelemmel, meg fog gyógyulni!

Kérdés: 2014. július 22., 19:34; Megválaszolva: 2014. július 26., 21:53
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandula megnagyoboddas
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne hogy a bal oldali mandulám meg van nagyobbodva időnként fehéres sárgás folyadék ürül belőle lázam nincs ha beteg...
Mandulagyulladás
Tisztelt doktorúr/nő! Az utóbbi időszakban kétszer volt tüszös mandulagyulladásom.Az elsőnél nem volt különösebb panaszom, viszont a...
Lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr! Mandulagyulladás után torokleoltás történt, az eredményt szeretném ha értékelné. Torokváladék tenyésztése Eredmény: Az...
Mandula rák?
Tisztelt Dr.nő! A következő lenne a kérdésem! Fel eve begyulladt a bölcsesség fogam, es kétszeri antibiotikum kezelés utan lehetett csak ki műteni...
Mandula
Üdvözlöm! Manduláim kivételét javasolták mert már 1, 5 éve állandó hőemelkedésem van, hullik a hajam és időnként fájnak az izületeim. Sok...