tüszős mandulagyulladás

Tisztelt doktor Úr/Nő. Tüszős mandulagyulladásom volt streptococcus baktérium miatt. Az ovros 1 heti actil duot írt fel de a torkomon maradtak piros hólyagok és azt mondta az nem baj. Már 1 hónapja ott vannak. Közben azt olvastam hogy streptococcus fertőzés esetén 2 hetes antibiotikum kura kell az esetleges izületi láz és szivizom gyulladás megelőzése érdekében, amit nem szeretnék. Ezért kérdem önt hogy elegendő volt e az a kezelés és kell e félnem ilyen szövődményektől ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a mandulagyulladás témában

Tisztelt Uram! Klinikai protokollok szerint 2 lázmentes nap után a szisztémás antibiotikus kezelés nem szükséges tovább. Az említett másodlagos betegség igen ritka, ne aggódjék!

Kérdés: 2014. június 06., 22:21; Megválaszolva: 2014. június 07., 11:11
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban