SOS Orrvérzés

Gyerekkoromban minden megfázásnál vérzett az orrom, egy idő után szakorvoshoz mentünk. Nem tartott szükségesnek semmilyen beavatkozást, csak Rutascorbint szedtem. Amióta felnőttem nem jelentkezett megfázás esetén sem az orrvérzés. Most a napokban, egy felső légúti megfázás kapcsán amikor a torkom fájt és egy 38.1 fokos lázam volt, elkezdett ömleni az orromból a vér. Kiskoromban is nagy mennyiségű és elhúzódó volt az orrvérzésem, de 10 percen belüli. A mostani elég ijesztő volt, mert a bal orrlukamból hirtelen olyan erős vérzés jelentkezett, hogy mikor jegeltük és elállt, akkor a számból nagy darab alvadékot köptem ki. Ez gyerekkoromban sosem volt. Természetesen tudom, hogy ezt így látatlanban nem lehet diagnózist felállítani, de szeretnék érdeklődni, hogy van-e ilyen jelenség ami csupán az orrnyálkahártya szárazsága miatt van, vagy gondoljak valami komolyabb problémára? Előre is köszönöm szépen a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrvérzés témában

Tisztelt Hölgyem! Valószínűleg nyálkahártya szárazság, plusz pech, mert a keletkezet seb egyre mélyebb, lassan gyógyul, minden vérzés tovább húzza az állapotot. Ha orrkenőcsözéssel (hámosító-gyulladáscsökkentő kenőcsök, óránként 1-1 lencsényi mindkét orrfélbe néhány napig) nem javul, akkor keressen föl fül-orr-gégészeti szakrendelést!

Kérdés: 2014. május 25., 21:09; Megválaszolva: 2014. május 26., 21:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban