SÜRGŐS műtétre lenne szükségem?

Tisztelt Dr. Úr/Hölgy, Tegnap egy nővér ismerősöm megnézte a mandulámat és hátrahőkölt, hogy "Te jó Isten ez hatalmas! ". Engem is jól megijesztett. Azt mondta nézessem meg orvossal. Szeretném a véleményét kérni. Az alábbi két linken talál egy fotót és egy videó felvételt a mandulámról, amit ma készítettem. Kérem nézze meg. Valóban veszélyesen nagy és mindenképp ki kéne műttetni? Vagy ez azért nem olyan vészes? Egyébként nincs lázam, nem vagyok megfázva sem influenzás, jó a közérzetem, nem érzem rosszul magam és nem fáj a torkom amúgy sem és nyelés közben sem. Ami szintén fontos: Korábban voltak gondok a fogaimmal az elmúlt 20 évben (37 éves férfi vagyok) , ezért gyakran nézegettem a szájüregemet a fogak állapota miatt. 100% biztos vagyok benne, hogy mindig ugyanilyenek voltak a manduláim az elmúlt 20 évben. Lehet, hogy voltak ennél kevésbé pirosak, de méretre ennél kisebbek nem voltak. Az elmúlt 20 évben kb. 6 antibiotikum kúrát szedtem végig (influenzára stb...) , ezek a gyógyszerek manduláim méretén sosem csökkentettek, nem reagált sosem az antiboitikumra. Mi a véleménye? Másnak is van ekkora mandulája és nem kell megijedni ettől? Vagy ez valóban óriási és esetleg SÜRGŐS műtétre lenne szükség? Válaszát előre is köszönöm. Itt látható a fotó és a videó a mandulámról: http: //i933.photobucket.com/albums/ad179/SubtusTerram/mand/CameraZOOM-20140524120008058.jpg http: //youtu.be/a1ck5_MvQZ0

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandula témában

Tisztelt Uram!

A fölvételeken krónikusan erezett, kissé nagyobb mandulák látszanak, melyek csak panaszok esetén igényelnek (nem sürgős) műtéti beavatkozást.

Kérdés: 2014. május 24., 14:12; Megválaszolva: 2014. május 26., 07:37
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandula megnagyoboddas
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne hogy a bal oldali mandulám meg van nagyobbodva időnként fehéres sárgás folyadék ürül belőle lázam nincs ha beteg...
Mandulagyulladás
Tisztelt doktorúr/nő! Az utóbbi időszakban kétszer volt tüszös mandulagyulladásom.Az elsőnél nem volt különösebb panaszom, viszont a...
Lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr! Mandulagyulladás után torokleoltás történt, az eredményt szeretném ha értékelné. Torokváladék tenyésztése Eredmény: Az...
Mandula rák?
Tisztelt Dr.nő! A következő lenne a kérdésem! Fel eve begyulladt a bölcsesség fogam, es kétszeri antibiotikum kezelés utan lehetett csak ki műteni...
Mandula
Üdvözlöm! Manduláim kivételét javasolták mert már 1, 5 éve állandó hőemelkedésem van, hullik a hajam és időnként fájnak az izületeim. Sok...