SÜRGŐS műtétre lenne szükségem?

Tisztelt Dr. Úr/Hölgy, Tegnap egy nővér ismerősöm megnézte a mandulámat és hátrahőkölt, hogy "Te jó Isten ez hatalmas! ". Engem is jól megijesztett. Azt mondta nézessem meg orvossal. Szeretném a véleményét kérni. Az alábbi két linken talál egy fotót és egy videó felvételt a mandulámról, amit ma készítettem. Kérem nézze meg. Valóban veszélyesen nagy és mindenképp ki kéne műttetni? Vagy ez azért nem olyan vészes? Egyébként nincs lázam, nem vagyok megfázva sem influenzás, jó a közérzetem, nem érzem rosszul magam és nem fáj a torkom amúgy sem és nyelés közben sem. Ami szintén fontos: Korábban voltak gondok a fogaimmal az elmúlt 20 évben (37 éves férfi vagyok), ezért gyakran nézegettem a szájüregemet a fogak állapota miatt. 100% biztos vagyok benne, hogy mindig ugyanilyenek voltak a manduláim az elmúlt 20 évben. Lehet, hogy voltak ennél kevésbé pirosak, de méretre ennél kisebbek nem voltak. Az elmúlt 20 évben kb. 6 antibiotikum kúrát szedtem végig (influenzára stb...), ezek a gyógyszerek manduláim méretén sosem csökkentettek, nem reagált sosem az antiboitikumra. Mi a véleménye? Másnak is van ekkora mandulája és nem kell megijedni ettől? Vagy ez valóban óriási és esetleg SÜRGŐS műtétre lenne szükség? Válaszát előre is köszönöm. Itt látható a fotó és a videó a mandulámról: http://i933.photobucket.com/albums/ad179/SubtusTerram/mand/CameraZOOM-20140524120008058.jpg http://youtu.be/a1ck5_MvQZ0

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a mandula témában

Tisztelt Uram! A fölvételeken krónikusan erezett, kissé nagyobb mandulák látszanak, melyek csak panaszok esetén igényelnek (nem sürgős) műtéti beavatkozást.

Kérdés: 2014. május 24., 14:12; Megválaszolva: 2014. május 26., 07:37
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban