Nagyotthallás

T. Doktor Úr Lányom vőlegényének hallásproblémája van. Otosclerosis-t állapítottak meg nála a CT vizsgálat után. A második vizsgálat enyhe súlyosbodást mutatott ki. (Gyakran fáj a füle, gyulladásban van.) Műtétet vagy hallókészüléket javasoltak. De még nincs olyan mértékű elváltozás, ezért igazából nem történik semmi. Nem lehet tenni semmit a további csontosodás megakadályozásáért? Meg kell várni, míg rosszabbra fordul? Eddig nem ismertem ezt a betegséget, utána olvastam és nagyon elkeseredtem. Fiatal, 25 éves sportot szerető fiú. Lehet-e javítani hallásán, illetve MEGÁLLÍTHATÓ-e ez a romlás? Milyen kilátásai vannak? A legjobb megoldás érdekelne, nem baj, ha drága. Mindent megtennénk gyógyulásáért. Tud-e nekünk klinikát illetve orvost javasolni, aki ebben specialista? Van-e más alternatíva, mint a műtét? (Esetleg természetgyógyász segítsége) Kivel vehetnénk fel a kapcsolatot, aki segít nekünk? (Lézeresen javítható-e? ) Számunkra ez nagyon fontos. Kérem segítsen! Hálás köszönettel: Sné

Dr. Zaránd Rajmund válasza hallás probléma témában

Tisztelt Asszonyom!

Az Otosclerosis tipikusan fiatal felnőttek betegsége, megállítani nem lehet, megoldása műtéti, addig pedig hallókészülék, ha zavaró a nagyothallás mértéke. Tudomásunk szerint genetikusan determinált kóros csontosodás, amelyet befolyásolni nem lehetséges konzervatív úton. A legtöbb egyetemi klinika jó eredményekkel, nagy betegszámokkal operál ilyen eseteket Magyarországon.

Kérdés: 2014. május 19., 22:05; Megválaszolva: 2014. május 21., 18:40

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Tompa hallás.
Tisztelt doktor ur/no! Kb 1 honappal ezelott alvas kozben bal fulemben ropanast es eles fajdalmat ereztem.Reggelre elmult de szinten bal fulemre tompan...
Idegi halláscsökkenés
Tisztelt doktor! Tizenkét éves korom óta problémák vannak a hallásommal. Most huszonöt éves vagyok, és a következő vizsgálati eredményeket kaptam...
Fül / hallás probléma
Tisztelt Válaszadó! A problémám a következő: zárt, vízhangos szobában ill. régebbi típusú kagylós telefonnál jön elő, de csak éles vagy...
Adenoid vegetáció apró ciszták...
Dr. Kerekes Éva válasza szerint felesleges vizsgálat volt a CC ellenőrzés... Másrészt szerinte félreértettem az idegsebészt, nem mert azt írja a...
Szaj mandula
Tisztelt Doktor Úr! Szíves segítséget kérném a következő panaszban. Pár napja figyelmes lettem hogy a jobb szaj mandulámon egy apró fehér túró...