Fülgyulladás

Tisztelt doktor úr/nő Az alábbi a panaszom. Jobb oldali fülemben körülbelül 3 hete fültisztítóval erősebben tisztítottam és eldugult valamint egy kicsit fájni kezdet. Pár nap után elmentem szakorvoshoz Debrecenben a Kenézy Gyula kórházba. Ott kimosták a fülem és 2 napig csíkkal kezelték. Azt mondták szerdán, hogy egy kétnapra való adagot tesznek bele és ha fáj menjek vissza. Igen csak előzetesen regisztrálni kell és én pénteken nem regisztráltam így csak következő hét szerdáján tudtam vissza menni. Akkor ismételten kimosták a fülem és tettek egy csíkot mert azt mondták a hallójárat még be van gyulladva. Majd mondták ha fáj majd menjek vissza, ha nem akkor ne. Igen, de hosszú hétvége jött ezután időpontot nem tudtam kérni megint. Hétfőn egy kicsikét még zúgott és érzékeny volt. Elmentem a háziorvoshoz, hogy tanácsot kérjek menjek vissza a szakellátásra vagy se. Időm sajnos nincs mivel egyetemista vagyok és épp vizsgaidőszak van és előzőleg egy-egy félnap volt mire végeztem az orvosnál, ezért nem akartam ezzel tölteni a tanulási időt. Az kiírt egy otipax nevű cseppet azt mondta ez jó lesz elkezdtem csepegtetne erre fel még rosszabb lett mint volt. Ez a hétfő kedd szerda volt. Csütörtökön (ma) elmentem a Hajdúböszörményi szakorvoshoz, aki finoman szólva elég gyenge (a többi orvos kollégája is ugyanezen a véleményen van és nem is ajánlják.) Belenéz a fülembe mondja váladékos gyulladt és kivan fakadva a fülem. Kise tisztítja egyéb részemet meg se vizsgálja részletes tájékoztatást nem add az állapotomról. Csak felír egy Azibiot nevű gyógyszert és elküldött. Annyit tudok, hogy zúg a fülem néha lüktet és enyhe fájdalmat érzek, reggelente folyós zsír volt a fülemben. Kivagyok készülve, hogy Debrecenben még egy egyszerű szakrendelésre is időpontot kell kérni így elhúzva a kezelést, valamint az orvosok sem adnak meg időpontot legalább egy kontroll vizsgálatra annyival elintézik, ha fáj menjek vissza. Nem tudom, hogy jelenleg mi a bajom és mik lehetnek a szövődmények.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a hallójárat gyulladás témában

Tisztelt Uram! Tekintettel arra, hogy a tünetek hátterében hallójáratgyulladás és középfülgyulladás is állhat, melyeknek eltérő a kezelési módja, így vizsgálat nélkül nem tudok jó tanácsot adni, azonban az elhúzódó folyamat miatt az antibiotikum jó ötlet. Ha hallójáratgyulladás az oka, akkor azonban előfordulhat, hogy egy ideig naponta ki kell tisztítani és csíkozni is, de utóbbi csak tipp. Azt mindenképp javasolom, hogy ha teheti, ugyanahhoz az orvoshoz forduljon mindig, de egy betegség esetén mindenképpen, így biztosítható a legjobb gyógyeredmény.

Kérdés: 2014. május 08., 14:48; Megválaszolva: 2014. május 10., 13:21
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mit jelent?
Tisztelt Doktor úr! Az MR vizsgálatban ez áll: Pontosan mit jelent ez? Köszönöm válaszát! Melléklelet: Az epipharynx régiójában, a...
Orrdugulás
Jó estét Dr úr ! Nekem annyi panaszom lenne hogy a jobb orrlyukamon kevésbé kapok levegőt mint a bal oldalon olyan mintha el lenne dugulva , van olyan...
Arcüregyulladás problémás fogtól.
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje van egy rossz fogam, amelyenek gyökérkezelését ( jelenleg nyitott foggyökér csatorna) abba hagytam és önhibámból...
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang