Ízlelési zavar

Tisztelt Doktor úr/nő! Néhány napja észrevettem, hogy minden étel vagy ital fogyasztásakor keserű ízt érzek a nyelvem hegyén (pontosabban a "jobb első" csücskén). Ha jól tudom, ezen a részen az édes ízt kellene érezni, így meglehetősen szokatlan és zavaró ez az érzés. Vajon mi lehet az oka? Lehetséges, hogy összefüggésben áll az 5 hónappal ezelőtti stapedectomia műtétemmel? Akkor tájékoztattak, hogy csökken az ízérzékelésem, így is volt, de itt most konkrétan "felcserélődött" az ízérzetem. És ha igen, miért csak most jelentkezik, 5 hónap után? Olvastam pár cikket is az ízlelészavarok és a menopausa összefüggéseiről, de a korom nem igazán indokolja. A hormonjaim vérkép szerint elvileg rendben vannak (bár évek óta olyan tüneteket, változásokat érzek magamon, amik pedig hormonzavar tünetekre utalnak). Van erre valamilyen logikus magyarázat? Ki kellene vizsgáltatnom? Múló, vagy maradandó dologról lehet itt szó? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a ízérzés zavara témában

Tisztelt Hölgyem! Az ízérzés zavara nehéz kérdés, elvben összefügghet a stapedectomiával, de inkább gyógyszermellékhatás, táplálkozási következmény (pl. fenyőmag evése után napokig). Nehéz kivizsgálni, nemigen tudunk rajta segíteni a tudomány mai állása szerint.

Kérdés: 2014. április 05., 14:26; Megválaszolva: 2014. április 09., 11:17
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban