Orrsövény műtétre vállalkozhatok-e?

Gyógyszerekkel karbantartott magas vérnyomással és II. típusú cukorbetegséggel (5 éve) rendelkezem. 3-4 havonta járok kontrollra, az adatain mindig megfelelők. Orrsövényferdülésem gyermekkorom óta létezik. A rendkívül gyakori orrfolyás (elsősorban a téli időszakban, de nyáron is) rendkívül zavaró. A normális levegővételben, és az alvásnál is kedvezőtlen, de ezek miatt nem vállalnám a műtétet. Kérdésem az, hogy vállalkozhatok-e műtétre; s ha igen akkor hagyományos vagy lézeres műtét jöhet szóba altatással?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrsövény műtét témában

Tisztelt Uram!

Vállalkozhat. Szerintem lézeres orrsövényműtét nem létezik, altatásban valószínűleg lehet, de általában helyi érzéstelenítésben végezzük.

Kérdés: 2014. február 19., 10:40; Megválaszolva: 2014. február 19., 21:34
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
orrsovenyferdules
1hete müzöttek orrsovenyferdulessel.es lasztikaval.kerdeseim: lehetseges e mütet utan összenövesek? most faj a torkom es kicsit nathas vagyok.ez mennyire...
Orrsövény műtét
Jó napot! Olyan kérdésem lenne hogy lehetséges lenne e egy olyan orrsövény műtét amit helyi érzéstelenítésben végeznek, és az operáció után...
Orrsövény műtét után...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 2014. február 17-én volt egy orrsövény/orrpolip/orrmandula műtétem. Erre az állandó jelleggel fellépő...
orrsövényfedülés műtét
A következő kérdéssel fordulok Önökhöz, és várom szíves válaszukat. Fiam 15 éves, és versenyszerűen sportol. Orrsövényferdülése van, ami...
Orrsövény műtét után szédülés
Kedves Dr Úr/Nő! Pontosan ma 1hete műtötték az orrsövényemet (a jobb oldalt egyenesítették ki) . A műtét érzéstelenítésben történt, kaptam...