Orrsövény ferdülés műtét

T.Doktor Úr! Füllműtétem előtt tubafunctiójavító orrsövény műtétet javasolnak. Az elkészült orrmelléküreg felvétel leleten az orrsövény minimálisan jobbra deviál. Az orrnyálkahártyák duzzadtak. Az érdekelne, hogy feltétlen szükséges e az orrsővény műtét ebben az esetben. Tisztelettel: F Istvánné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza műtét témában

Tisztelt Asszonyom!

Szakmai alapelvek szerint az orrlégzésnek tökéletesnek kell lenni a fülműtét előtt, különben a dobhártya megtapadása sem garantálható, de a középtávú eredmények is rosszak lesznek. Konkrét esetet véleményezni nem tudom, de úgy gondolom, hogy kezelőorvosa a fentiek miatt javasolja az eljárást.

Kérdés: 2014. január 04., 13:52; Megválaszolva: 2014. január 06., 16:24
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyitott arcüreg Fess műtét
Köszönöm szépen a választ a kérdésemre! Viszont volna egy kis problémám aug. 10re várom a menstruációmat. A Fess műtétem arcüreg aug. 13-án...
Lateralis nyaki cysta
Jó napot! Június 25-én műtöttek nyaki cisztával, begyulladt majd vissza kerültem de azóta szépen gyógyúlt. Ma viszont azt vettem észre, hogy a...
Parotis műtét után (2)
Tisztelt Doktor úr! Most találtam rá egy az általam felvetett témában írt válaszára. Az én problémám is hasonló, bár csak három hete vagyok...
Luc caldwell
Tisztelt doktor úr! Érdeklődni szeretnék! Volt már tavaly és tavaly elött is egy endoszkópos orr polip műtétem! Sajnos most is ki újjúlt, és...
antibiotikum-műtét
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy fülészeti műtétre megyek (CI) , 1 héttel ez előtt nőgyógyásznál voltam, aki...