Hallásromlás-fülvizsgálat

Tisztelt Doktor nő, - Doktor úr! Nem a saját, hanem az édesanyám esetében kérek szakmai útmutatást. Édesanyám, aki egy vidéki kis faluban egyedül él, 78 éves és kb. egy éve egyre jobban romlik a hallása. Kb két hónapja vettem a gyógyszertárban egy pumpás fülzsírlazító sprayt 1700.Ft.-ért, de úgy vettem észre, hogy a ritka használat miatt nem javítottam a helyzetén. Úgy vélem, hogy mindkét fülére nagyothall, olyannyira, hogy már a szomszédokkal sem tud beszélgetni, mert nem hallja, hogy mit beszélnek. Kérdezném, hogy ha elviszem a háziorvoshoz, -/aki korábban városi belgyógyász főorvos volt/- akkor ott helyben milyen vizsgálatokra, vagy beavatkozásra számíthat, illetőleg, ha a háziorvos nem tud „megbirkózni” a feladattal, és beutalja a városi fül-orr-gégészetre, akkor ott milyen vizsgálatok, vagy beavatkozások várhatóak? Köszönöm megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza hallásromlás témában

Tisztelt Kérdező!

A hallásromlás nem a háziorvos és nem a belgyógyász szakterülete, hanem a fül-orr-gégészeté. Háziorvosi beutaló nem kell a fül-orr-gégészeti szakrendelésre, közvetlenül (célszerűen időpontot kérve) lehet felkeresni, ahol szakvizsgálatot fognak végezni és ennek függvényében audiológiai (hallás) vizsgálatot.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. február 27., 18:36; Megválaszolva: 2013. március 01., 08:28
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hallás csökkenés, orrdugulás
Időskori süketség
Tisztelt Szakértő úr/nő! Kérdésem arra vonatkozna, hogy megelőzhető-e az időskorban kialakuló süketség, hallásromlás? Anyukámnál már 65...
Problémák a garatnál
Tisztelt Doktor Úr! Serdülő koromban nagyon sokszor volt mandulagyulladasom, de a mandulámat nem volt szükséges kiműteni az orvos szerint. Később...
Fülzúgás kezelés
Hólyagos torok