fülbetegség

Egyik napról a másikra, fülbúgást tapasztaltam, ez olyan volt, mint egy kezdeti nátha, vártam, hogy kitör rajtam, de nem. A fülbúgás továbbra is tartott egyre kellemetlenebbé vált, már csak altatóval alszom. Az orvos megnézte, nem talált gyulladást, hallásvizsgálatot végeztek, van a bal fülemre hallásromlás, nem vészes és tavaly óta ez nem lett lényegesen rosszabb. A vizsgálat végén keringés javítót írtak fel betahistin-ratiopharm 24 mg. Az is mondta az orvos, hogy lehet, a csiga vagy hallóideg, de mivel ettől a megállapítástól sem javult, visszamentem egy másik orvoshoz, aki nem nézett a fülembe, de azt mondta szedjem a gyógyszert 2x2-sével. Igazából már nem nagyon bízok abban, hogy komolyan veszik azt, ami nekem problémát okoz. Gondoltam, befekszem a fülorrgégészetre, hátha a sok orvos közül valakinek eszébe jut, hogy belenézzen, mert már arra is gondolok, hogy a sok ösztönös tapogatástól a fülzsír eltömíti. jelenleg egy lüktetés szerű bugást hallok, talán a vérkeringést hallom, és bizonyos fejállásnál, 3-4 másodperc szünetet hagy. Mit tegyek? Előre is köszönöm a választ.

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülzúgás témában

Tisztelt Asszonyom!

A fülzúgás lehet vezetéses vagy idegi halláscsökkenés kísérő tünete. Sokszor a hallás gyöngülése nem is jelentős, a beteget inkább a zúgás zavarja.

Ha történt audiometria, akkor nyilván kizárták a vezetéses hallásromlást, így a fülzsír és a megfázás szerepét, tehát marad az idegi halláscsökkenés, mint kiváltó ok. Azt a keletkezése utáni 2 hétben lehet esetleg visszafordítani, meggyógyítani, utána már csak tüneti javítás várható, pl. betahisztintől.

Ha ez sem segít, akkor egyre több hallástréning módszert vezetnek be, amikor a központi idegrendszernek a "csönd" élményét a hallott zúgásra állítják át, hosszú ideig tartó kondicionálással. Az eredmények biztatóak, de korántsem garantálható 100% siker.

Kérdés: 2012. december 06., 11:42; Megválaszolva: 2012. december 08., 15:54
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Füll zúgás
Jónapot. 1hónapja már zúg a fülem. Kimosták a füllem most kaptam egy gyógyszert de továbbra is zúg a fülem.nem folyamatosan de nagyon gyakori.ha...
Fülzúgás kezelés
Fülcsengés, füldugulás
Fülzúgás észlelése
Tisztetlt doktor úr! Egy napja fülzúgást észlelek mind a két fülemben ami hirtelen jött. Nyaki ideg becsípódésem van. A fülzúgás magától...
Állandó fülzúgás kezelése