hiv fertőzés?

Jónapot! Orálisan elégítettem ki egy lányt. Olvastam, hogy úgy is el lehet kapni a hiv vírust. Másnapra elkezdett fájni a torkom és persze fáztam. lázam nemvolt. Plusz torok égés, csípés, hányinger, hasfájás, köhögés. Bár már előtte is köhögtem. Hidegben csináltuk. Lehet csak sima megfázás? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel! Csaba

Dr. Zaránd Rajmund válasza HIV fertőzés lehetősége vagy megfázás témában

Tisztelt Uram!

A HIV vírus valóban a vérrel, ondóval, hüvelyváladékkel és anyatejjel vihető át. A fertőzésnek influenzaszerű tünetei vannak az első pár napban, de ekkor még szűrővizsgálattal a vérből (és sehonnan máshonnan) nem mutatható ki. A szerokonverzió (kimutatható ellenanyagok megjelenése) 6-15 hét, tehát, ha biztos akar lenni a dologban, akkor 4 hónap múlva (akár anonim) AIDS szűrésre tud jelentkezni.

A promiszkuitás (partnerek gyakori váltogatása) növeli a kockázatot. Biztos megoldást a szexuális fertőződés ellen a szexmentes életen és a hűséges párkapcsolaton kívül a gumióvszer, illetve az ön speciális esetében a már kapható, szilikon női óvszer használata adhat.

Egyebekben nem csak AIDS, hanem egyéb szexuális úton terjedő betegség is beszerezhető ilyen módon (a klasszikus nemibetegségeken túl májgyulladás, HPV fertőzés stb.)

Kérdés: 2012. november 21., 18:59; Megválaszolva: 2012. november 23., 13:02
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hallójárat gyulladás
Rejtélyes kór!
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?
Halláscsökkenés