nyirokcsomó

Tisztelt doktor úr/ doktor nő! Nem tudom, emlékszik-e rám, korábban már írtam kétszer a nyirokcsomóimmal kapcsolatban. A problémám még mindig fennáll, a nyakam jobb oldalán, valahol a gégém körül egy kisebb, tapintható, mobilis nyirokcsomót találtam kb egy fél éve. A mérete szerintem olyan 1- 1.5 cm körül lehet. Néha mintha kisebb lenne, néha pedig mintha nagyobb.. De lehet hogy már csak be beszélem magamnak. Néha bele nyilall pár másodpercre a fájdalom, de azonnal meg is szűnik. A nyirokcsomót azután vettem észre, mikor hosszú ideig fájt a torkom, de az már rég elmúlt. Ráadásul nem dohányzom már 8 hónapja, és híztam 7 kilót. Lehet a nyirokcsomóhoz köze? A nyáron voltam vérvételen, de semmi elváltozást nem mutatott. Mi tévő legyek? Lehet esetleg valami komolyabb betegség ön szerint? Mindenképpen menjek el orvoshoz, vagy csak egyszerűen ne figyeljek rá? Eléggé meg vagyok ijedve, kérem segítsen! Tisztelettel, egy főiskolás lány

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyaki nyirokcsomó duzzanat témában

Tisztelt Hölgyem,

valószínűtlen ugyan, hogy komoly baj állna a háttérben, de ezt fizikális vizsgálattal, vagy esetleges ultrahangvizsgálattal biztosabban lehetne tisztázni. Keressen föl fül-orr-gégészeti szakrendelést.

Kérdés: 2012. november 12., 19:49; Megválaszolva: 2012. november 15., 07:47
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyaki duzzanat mandulagyulladás alatt...
Kedves Doktor Úr/nő! Pár hónapja mandulagyulladásom volt, ennek következtében a nyakamon fájó duzzanat jelent meg. A betegséggel együtt a...
Fülcsengés
Tisztelt Doktor Úr! Lányommal kapcsolatos lenne a kérdésem. 17 éves,elmondása szerint gyerekkora óta bal oldalon csengett a füle, de mivel ő ezt...
Sjöngren syndróma miatt orr-fül...
Ma voltam gégészeten,mert viszket és fáj balodalt az orcimpám,belül kis pirosodás,külsőrészre is kiterjedt.Ez a probléma volt régebben is,meg...
Normális ha az orromból...
Kedves Webdoktor! Napok óta náthás vagyok, mivel sajnos influenzával küzdöm. Magas lázzal is jár. Iszonyatos fájdalmas érzek a szájpadlásomnál...
Gyermek,mandulakő
Kedves Dr.Úr! Kisfiam 5 éves.A napokban mindkét oldalt fehér,lerakódásnak tűnő, laikuskunként mandulakőnek nézem.1x volt már neki 1 éve de az...