mandulagyulladás, niyrokcsomó duzzanat

2012.10.26. voltam a házi orvosomnál különböző panaszokkal (torkofájás, hőemelkedés=akut betegség) . Ezt követően erős torokfájásom volt, nehéz volt a nyelés. Viszont az orrom nem folyt, száraz köhögésem volt. Algopyrint szedtem meg ittam Neocitrant, ezután elmúlt a torokfájásom. Azonban a nyirokcsomóim (pár napja) a nyakamon beduzzadtak (főként a bal oldali) , fáj a fejem, és lázam is volt/van. Tegnap este 39 fokos lázam volt. Gyengeséget érzek és fáradtságot. (orrfolyás nincs, torokfájás nagyon enyhe. A nyakam nyomásra érzékeny. Éjszakára erősödnek panaszok. A mandulámmal lehet probléma? Szükséges antibiotikumos kezelés? Üdvözlettel: Zsuzsanna

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

Mandulagyulladás lehetséges, amiatt antibiotikum szükséges, tehát a szakorvosi vizsgálat nem megkerülhető.

Kérdés: 2012. november 11., 12:42 ;Megválaszolva: 2012. november 13., 17:48
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandula gyulladás
Tüszős mandulagyulladás
Mi lehet a baj?
Duzzadt nyirokcsomó
Mandulagyulladás