fülkérdés

Tisztelt Doktor! A következő kérdésem lenne: 3 hete náthás voltam, ami egy kicsit nehezen, de (láz nélkül) elmúlt. Két hétre rá enyhe feszítő, recsegő érzést éreztem a bal fülemben, amivel nem mentem egyből orvoshoz, mert évente szinte mindig előjön tavasszal és ősszel megfázós időszakban egy fülkürthurut nálam, amit melegítéssel és nasivine orrcseppel eddig meg tudtam oldani. Ez azonban most nem múlt el 10 nap alatt, ezért fül orr gégészhez mentem, aki azt állapította meg, hogy a dobhártyám mindkét oldalon behúzódott, és mögötte savó van. Lázam, erős fájdalmam nincs, az orvos xorimax 500 mg antibiotikumot, nasonex orrcseppet és clarinase antihisztamint írt fel. Kérdésem az volna, hogy ez az antibiotikum meg a többi gyógyszer ugye meg tudja gyógyítani ezt a fülproblémát anélkül, hogy esetleg begyulladna és fel kellene szúrni? Mert sajnos nagyon rossz emlékeim vannak gyermekkori fülfelszúrásokkal, amiket ugyan kinőttem, az orrmandulámat is kivették emiatt, azóta sem volt erre példa. Igaz az, hogy a Valsalva - manőver és a melegítés is sokat segít a gyógyulásban? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülpanaszok témában

Tisztelt Asszonyom!

Igaza van, a savós középfülgyulladás megoldható paracentézis nélkül, és a Valsalva sokat segít. Kis türelem (2-3 hét) azért kell.

Kérdés: 2012. november 05., 19:27 ;Megválaszolva: 2012. november 06., 14:39
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Tíz éve recseg a fülem és nem...
Tisztelt Doktor Ú! Ez év márciusában már írtam önnek ebben a témában. Az alábbi a gondom.Több mint 10 éve recseg a jobb fülem. Eddig...
Lüktető fül
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 1 hete naponta többször lüktet a jobb fülem, és sűrűn fáj a fejem, főleg a jobb oldalt a halántékomnál. A...
Véres köpet, idült pharyngitis
Torokprobléma
Elhúzodó torokfájás