Milyen gyógyszer jó a mandulámra?

Üdvözlöm Doktor Úr/Nő! Emese vagyok 22 éves. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a jobb oldali mandulám megvan duzzadva, de nem tüszős. Nincs különösebb panaszom (láz, torok fájás) csak inger köhögésem. A mandula megnagyobbodásomat megelőzte egy 2 hetes betegség. Felszedtem 2 kúra Maripen extrát, nem használt és most szedem az Augmentin duo 875mg. Még van 2 napnyi szedésem belőle, de nem látom a hatását, sőt mintha kezdene a bal oldal piros lenni és fájni. Kiskoromban volt a mandulámmal folyton probléma kb 7 éves koromig, azóta nincs panasz vele. A páromnak hasonló a panasza, neki fél éve mind két mandulája kráteres és hol tüszős hol nem, de egyáltalán nincs panasza. Most ebben a hónapba ment el az orvoshoz és írt fel neki 2 kúra Maripen extrát és most fogyott el neki az Azi Sandoz 500mg. Szintén nincs hatás. Neki soha nem volt problémája a mandulájával. Mit tegyünk doktor Úr/Nő? Nem szeretnénk kivenni! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

Lehet, hogy az egyikőjük mandulájában lakozó kórokozó jut át folyamatosan a másikójukba. Ebben a korban lehet antibiotikumokkal próbálkozni, de akár szeretnék, akár nem, valószínű, hogy mandulaműtét lesz a megoldás. Pláne, ha a féloldali megnagyobbodás nem szűnik, mert akkor szövettani vizsgálat is kell a szakma szabályai szerint.

Kérdés: 2012. október 15., 20:19; Megválaszolva: 2012. október 17., 16:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Tüszős mandulagyulladás
Mi lehet a baj?
Duzzadt nyirokcsomó
Mandulagyulladás
mandulagyulladás