pajzsmirigy túlműködés

Kedves Doktor Úr/Nő! 29 éves nő vagyok, kb, fél éven keresztül használtam körömgomba megszüntetésére Betadine- oldatot töményen a lábkörmeimre.Este bekentem és másnap mostam csak le fürdésnél.kb. 2 hétig minden nap ezt tettem, aztán két hétig nem kentem, majd újra és ez így ment fél éven keresztül. Emellett heti egyszer a lábam is Betadine-ba áztattam, ekkor persze felhígítva. Nemrég kb. 1 hónapja úgy érzem mintha a torkomban lenne vmi amit nem tudok lenyelni, olyan érzés mintha egy hajszál lenne ott állandóan. Arra gondoltam, hogy a Betadinnal történő kezelés során a felszívódótt jód esetleg pajzsmirigy rendellenességet okozott nálam jódtúladagolás miatt. Vérvételen még nem voltam, de szándékomban áll elmenni. Ha a vérvétel eredményei jók lesznek, akkor 100%-ig megnyugodhatom, hogy nincs pajzsmirigy problémám? Válaszát előre is köszönöm, Nagy Zsanett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza idegentest érzése a torokban témában

Tisztelt Asszonyom!

Tudomásom szerint a Betadine nem szívódik föl sem a bőrről, sem a körömről, ráadásul komplex jódvegyületet tartalmaz, amit a pajzsmirigy nem tud fölvenni. Vagyis én az ön helyében nem aggódnék.

Kérdés: 2012. szeptember 30., 15:26; Megválaszolva: 2012. október 01., 14:05
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....