HPV, fogászat

Kedves Doktornő/ Doktor úr! Két évvel kezdődött volt egy -kockázatosnak tekinthető kapcsolatom. Az igaz, hogy csak orális érintkezés volt, de megtudtam, hogy így is fenyegetnek a betegségek. Ezzel kapcsolatban tennék fel pár kérdést: 1. Kb. május-június óta érzek a nyelőcsövem, illetve... a torkom egyik oldalán nyelés közben (nyál) nehézséget, mintha mozdulna ott valami, vagy akadály lenne. Nem fáj, csak néha, nagyon ritkán, ha furcsa helyzetben van a nyakam...de ez ritkább.Talán enyhén zsibbadásérzet is van. Ám az akadály érzést szinte mindig érzem, de van, hogy megfeledkezem róla. Például, ha jól kikapcsolódom, vagy alkohol befolyása alatt vagyok, illetve utána egy ideig. Meg nyáron nem mindig éreztem kifejezetten... Ez lehet hpv tünet? Vagy daganat? Vagy annaka szájüregben kellene jelentkezni? Hiszen ott történt az esemény is...Kb a nyakam felső felén érzem, de néha mintha alul.Ha esetleg daganat, lehet még segíteni vajon? Vagy más (nemi) betegség? 2.Hogy végzik a vizsgálatot szájból? 3.Két év vagy kevesebb idő alatt már kialakulhat daganat? 4.Ha a száj nyálkahártyáját is támadja a betegségek, átadható csók közben is? 5. Milyen sürgős orvoshoz fordulnom? 6.Ha betekint a körzeti orvos, ő is megismeri a hpv-t, ha az? 7.Nemi szakorvoshoz szükséges beutaló?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza HPV ferzőzés a szájban témában

Tisztelt Hölgyem!

A fertőző betegségekkel (HIV-vel is) A Szent László Kórház foglalkozik Magyarországon. Bőrklinikák pedig a klasszikus nemi betegségekkel. Tudomásom szerint utóbbi helyre beutaló nem szükséges. HPV ügyben is itt tudnak bővebbet mondani.

Kérdés: 2012. szeptember 29., 10:58; Megválaszolva: 2012. október 01., 08:00
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....