kronikus torokgyulladas

Tisztelt Dr Ur! Tobb eve (kb 10 eve) megfazasaim utan hosszan eltarto szarazkohogesem volt, majd minden megfazasom torofajassal kezdodott majd ez atalakult kohogeskor olyan sargas-zoldes nyalkas-tapados valadekra amit felkohogok. Orvos javasolta az orrsovenymutetet hogy ezzel megoldodik a problema amit 3 honappal ezelott megtortent. A mutet utan rogton szinten begyulladt a torkom es azota tapasztalom hogy nagyon szarad a torkom orron keresztuli lelegzeskor is.Csinaltattam torokmintat amiutan 2 rendben is kulonbozo antibiotikumos kezelesen estem at de a helyzet semmit sem valtozott.Napkozben is folyamatosan kepzodik a torkomban feheres sargas tapados valadek es egy folyamatos enyhe kaparast erzek. A honaljmirigyek kornyeken erzek egy idonkenti vissza visszatero enyhe fajdalmat.Kerem segitseget hova fordulhatok esetleg milyen kezelest javasol.Valaszat elore is koszonom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokgyulladás témában

Tisztelt Uram!

Orvosa nem mondott butaságot, tapasztalataim szerint is az orrlégzés helyreállítása lehet a kulcsa a garati panaszok zömének.

Amennyiben mégsem változott a helyzet, úgy érdemes volna valamilyen hosszabb távon adható konzervatív kezeléssel próbálkozni, pl. orrirrigálással 1-2 hónapig (NeilMed SinuRinse eszközzel) , ha ez sem segít, akkor fül-orr-gégészet, esetleg arckoponya CT jön szóba.

Kérdés: 2012. szeptember 10., 11:31; Megválaszolva: 2012. szeptember 12., 10:56
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés